Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Ortaöğretim sistemindeki köklü değişikliklerin birkaç hafta içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.
Yaklaşık 6 aydır ortaöğretim sisteminde ders sayılarının ve çeşitliliğinin azaltılması ile ilgili değişiklikler yapılacağı ve bununla ilgili çalışmaların yürütüldüğü ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise son yaptığı açıklamada bu konu ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini ve birkaç hafta içerisinde ders sayısı ve çeşitliliğinin azaltılması ile ilgili düzenlemenin ayrıntılarının açıklanacağını ifade etti.

2023 Eğitim vizyonuna büyük bir önem verdikleri ifade eden Ziya Selçuk bu vizyonun anlatılması için Türkiye’nin birçok noktasında gittiğini ve gördüğü manzara karşısında büyük gurur duyduğunu ifade etti. Yaptıkları ve yapacakları yenilikleri daha modern ve çağdaş bir eğitim anlayışı için yapıldığının ve ülkemizi uzun vadede çok iyi seviyelere çıkaracağının vurguladı.

Orta Öğretimin Yeniden Yapılandırılması

12. Kalkınma Planı: Üniversitelerle Mesleki Eğitimde İşbirliği Yapılacak 12. Kalkınma Planı: Üniversitelerle Mesleki Eğitimde İşbirliği Yapılacak

Liselerde ders sayılarının azaltılmasının "öğretmenleri mağdur edebileceği" iddialarına karşısında da açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk ‘’Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında dün Haymana ilçesinde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Burada bu konu ile ilgili açıklamalarında;

"Ortaöğretimdeki ders çeşitliliğinin azaltılması ile ilgili oldukça hummalı bir şekilde yürüttüğümüz ve artık sonuna geldiğimiz çalışmayı birkaç hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Burada bu konu ile ilgili bazı eleştiriler alıyorum. Öncelikle genel ilke olarak hiçbir öğretmenimizin açıkta kalması ya da norm kadro sorunu ortaya çıkmaması, belirli birtakım gerekçeler nedeniyle öğretmenlerimizin derslerinin ellerinden alınması asla olmayacağının sizlere garantisini bizzat ben veriyorum. 

Burada sadece ders sayısının çocukların ihtiyacına göre yeniden yapılandırılması ile ilgili bir çalışma var. Bu sadece ders sayısıyla ilgili değil, ortaöğretimin yeniden yapılandırılması ve ortaöğretimde kalitenin yükseltilmesiyle ilgili bir çalışma olduğu unutulmamalıdır. Sunduğumuz bu çalışma, ortaöğretime bakış açımızın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmadır. Gelişmiş ülkelerde ortaöğretimde en fazla 7 ders varken, bizde 16, 17 ders var. Bunun getirdiği yüzeysellikten kurtulmayı hedefleyen bir çalışma yürütüyoruz. Öğretmenlerimizin herhangi bir sıkıntıya girmesi söz konusu değil. Bizim belirli alanlarda özellikle daha fazla öğretmen ihtiyacımız olacak." Şeklinde konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur.

Kaynak: Bültenler