Bursa’nın Osmangazi ilçesinde eşiyle tartışma yaşadığı sırada kazayla oğlunu öldüren baba, savunmasında gözyaşlarını tutamadı. Üzücü olayın ardından ilk kez hâkim karşısına çıkan Ruhi Türker, oğlunu kasten öldürmediğini söyledi.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde gerçekleşen olayda, eşiyle tartışmaya başlayan Ruhi Türker, kavgayı ayırmaya çalışan oğlunu öldürdü. İlk kez mahkemeye çıkartılan şahıs, savunmasında; “Karımı öldürmek isteseydim, oğlum yerde kanlar içinde kaldığında ona tekrar saldırabilirdim. Kasten yaptığım bir şey değildi, kaza sonucu oldu.” Şeklinde konuştu.

Olay, 18 Ağustos Cumartesi akşamı meydana geldi. 19 yaşındaki Muhammed Can Türker kafeteryada mesaisi bittikten sonra, gece yarısı eve döndü. Annesi Nagehan Türker ve babası Ruhi Türker’i kavga ederken gördü. Talihsiz genç, kavgayı ayırmaya çalışırken, babasının elinde bulunan bıçakla boğazından derin yara aldı. Hastaneye kaldırılarak, 2 gün yoğun bakımda kalan Muhammed Can Türker, yapılan müdahalelere rağmen yaşatılamadı.

Olay sonucu, gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan baba, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Dava, Bursa 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.”

‘Alt ya da üst soydan yakın akrabayı kasten öldürmek’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Türker’in davası, Bursa 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Anne Nagehan Türker müşteki sıfatıyla, kızı ve kardeşleriyle birlikte mahkemede hazır bulundu.

Duruşma sırasında gözyaşları içinde savunma yapan baba, ifadesinde; “Eşimle olay gecesi bir komşumuz yüzünden tartışmaya başladık. Olayın geçtiği günden bir hafta önce, kızımın kınasını yapacağımız mekânın sahibi, eşimden para talep etmiş. Cuma günü bana ödeme yapmam gerektiğini söyledi. Bense Cumartesi maaş aldığım zaman parayı verebileceğimi söyledim. Gün boyunca beni telefonla taciz ederek, para istemeye devam etti. Son olarak esnaf Yusuf’tan borç istediğini, bizim sonra ona borcumuzu ödeyebileceğimizi söyledi. Beni insanlara küçük düşürdüğü için eve döndüğümde ona kızdım ve uyudum. Ertesi gün akşama kadar olayı düşündüm. Cumartesi akşamı eve geldiğimde, durumu oğluma da anlattım. Annesiyle konuşacağını söyledi. Eşim tekrar söylenmeye başladı. Adam olsaydın da istetmeseydin diyerek gururumu incitti. Bende onu susturmak için bardak fırlattım. Daha sonra, korkması için ceketimden bıçak alarak üzerine yürüdüm. Oğlum araya girdi. Ben ona bir şey olmasın diye uğraşırken bıçak saplanmış, anlamadım.” Dedi.

Müşteki Nagehan Türker ise mahkemede, eşinin olay gecesi alkollü olduğunu ve daha öncede kendisini defalarca ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı

Duruşma evrakların tamamlanabilmesi ve şahitlerin dinlenebilmesi için ertelendi.

Kaynak: Bültenler