Bursa'da müteahhit kaynaklı sorunlar nedeniyle yapı kullanım ruhsatı alamayan, bundan dolayı şantiye suyu kullanmak zorunda kalmış abonelere mesken abonesi olma yolu açıldı.

Başkan Alinur Aktaş başkanlığında Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin şubat ayında olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 10-12 bin BUSKİ abonesini ilgilendiren fatura mağduriyeti giderildi. Karar, CHP'nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edilerek, vatandaşların bundan sonra su faturalarını 'mesken' statüsünde ödeyeceğine karar verildi.

Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret

İnşaatı eksiksiz tamamlanan konutların bundan sonra su faturalarını 'mesken' statüsünde ödeyeceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'da bitmesine rağmen binalar müteahhidin vergi, SGK borçları nedeniyle ilçe belediyesinden yapı kullanım ruhsatı alamamış, hala 'inşaat-mesken' statüsünde göründüklerinden dolayı daha fazla su faturası ödeyen vatandaşlara karşı yapılan haksızlığa son verilmiştir dedi.

Bursa'da normal meskenlerin su faturalarının metreküpü 2.84 TL, bu mağduriyeti yaşayan vatandaşlar ise aynı suyu metreküpü 5.40 TL'den kullanıyor. Bu karar sonrası vatandaşlar suyu daha uygun fiyata kullanacak.

Kaynak: İHA