Başkan Yazıcı; Türkiye Yüzyılının Anahtarı Cumhur İttifakında Başkan Yazıcı; Türkiye Yüzyılının Anahtarı Cumhur İttifakında

Vali Canbolat'ın "İstanbul'un Fethi'nin 568. Yıl Dönümü" Mesajı

Eşsiz güzelliği ile şairlerin ilhamı, seyyahların durağı; kralların, sultanların, hanların ve hakanların fethini düşlediği kadim medeniyetler şehri İstanbul...

Henüz 21 yaşında, büyük bir inanç ve askeri bir dehayla gerçekleştirilen İstanbul’un fethi sonucu Fatih Sultan Mehmet Han, Hz. Muhammed (sav)’in müjdesi ve övgüsüne mazhar olmuştur.

Bin yıllık çağı kapatıp yeni bir çağ açan İstanbul’un fethi sadece kazanılmış bir savaş değildir.  Fetih ile sadece şehir değil gönüller de fethedilmiştir. İstanbul bu zaferden sonra, tüm dünya için ilim, kültür, sanat ve mimarinin merkezi haline gelmiş ve semaya yükselen minareleri ile manevi iklimimizin ruhunu oluşturmuştur.

Asırlar boyu medeniyetlere başkent olan İstanbul’u bizlere miras bırakan, başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul’un Fethinin 568. yıl dönümünü kutluyorum.