Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın Engelliler Haftası Mesajında şu ifadelere yer verdi;

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, onları daha iyi anlayabilmek ve özellikle toplumdaki farkındalığın artırılması amacıyla 10-16 Mayıs tarihleri arasında “Engelliler Haftası” kutlanmaktadır.

Engelin en büyüğü kalplerde olan sevgisizlik ve merhametsizliktir.  Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun bilinciyle bakış açımızı değiştirmeli, engelli bireylerin de yaşamlarında etkin birer birey olarak yer alabileceklerini, spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atabileceklerini görmeli ve onların desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini önümüzdeki kuşaklara aktarmalıyız.

İnegöl'de Genç Kızların Kavgası Kamerada İnegöl'de Genç Kızların Kavgası Kamerada

Ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle engelli bireylerimize olan duyarlılık artırılmış, sorunların çözümüne yönelik önemli gelişmeler kaydedilmiş, eğitimden evde bakım hizmetlerine, istihdam ayrımcılığının önlenmesine kadar pek çok hususta engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözümler üretilmiş, işgücüne yükselen oranlarda katılımları sağlanmıştır.

Devletimizin sunduğu tüm imkânlarla engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, tüm hemşehrilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.

bursa-valisi-yakup-canbolatin-engelliler-haftasi-mesaji.jpg