Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Yeğen, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak 2018 yılı faaliyetlerinden bahsedip, 2019 yılı hedeflerini anlattı.

Hamilelikte Mide Bulantısı: Hafif Beslenme ve Bol Sıvı Önerisi Hamilelikte Mide Bulantısı: Hafif Beslenme ve Bol Sıvı Önerisi

Mudanya Devlet Hastanesi'nin bir ilçe hastanesi olmasından çok, merkez bir hastane şeklinde hizmet verdiğinden bahseden Başhekim Fatih Yeğen, hasta sayısının giderek arttığını ve 2018 senesinde toplamda 546 bin 184 hastaya hizmet verdikleri açıklamasında bulundu. Hastanenin gereken doktor ihtiyaçlarının karşılanıp, gerekli tüm kadrolarının tamamlandığı ve son 3 ayda; 1 dâhiliye uzmanı, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 ortopedi uzmanı,1 çocuk hastalıkları uzmanı, 1 psikiyatri uzmanı, âcil servise de 5 pratisyen hekimin atandığı bilgisini paylaştı.

“Cerrahi kadronun artması, nitelikli ameliyatların gerçekleştirilmesinin önünü açtı.”

Mudanya Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Fatih Yeğen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarında, hastaneye gerçekleştirilen hekim atamaları sayesinde, hastalara daha nitelikli hizmet verebildikleri konusunun altını çizdi. Cerrahi kadronun giderek genişlemesiyle birlikte, yapılan nitelikli ameliyatların sayılarının arttığını, onkoplastik meme kanseri cerrahisi, mide bağırsak kanseri cerrahisi (açık, kapalı), laparoskopik fıtık ameliyatları (göbek, kasık, mide), diz, kalça protez ameliyatları, laparoskopik rahim ameliyatları, endoskopik işlemler (gastroskopi, kolonoskopi) ve tiroid ameliyatlarının da bu sayede hastanede yapılabilir olmaya başladığını müjdesini paylaştı.

“Öncelikli hedefimiz, teşhis ve tedavi hizmetlerini arttırmaktır.”
 

Hedeflerini büyütme gayesinde olduklarını dile getiren Dr. Yeğen, 2019 senesi hedeflerinde ilk sıranın teşhis ve tedavi hizmetlerinin arttırılması olduğunu söyledi. Başhekim konuşmasında; “Doktor harici sağlık personeli sayısını da arttırılarak, 12 cihazdan oluşan diyaliz ünitesi açmak, 4 yatak kapasitesine sahip yeni doğan yoğun bakım ünitesi kurmak, biyomedikal cihaz parkurunu genişletmek, anne dostu bir hastane olmayı başarmak, R cihazı kurulumu yapma gibi gayeleri taşıyoruz.” dedi.

Bir hastane için, hekim ve personel atamalarının önemini vurgulayan Başhekim, böylelikle hastalara nitelikli sağlık hizmeti verilebileceğinin altını çizdi. Bu güne kadar kaydettikleri ilerlemelerden mutluluk duyduğunu söyleyen Dr. Yeğen, “İlerleyen zamanda sıraladığım amaçlarımızı başararak, Mudanya Devlet Hastanesi'nin hedeflediğimiz noktalara gelmesi için çalışıyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Bursa için sağlık sektöründeki ilerlemelere sevindiğini dile getiren Dr. Yeğen, “Umarım gelişme katlanarak devam eder.” Dedi.

Kaynak: Bültenler