Milli takım düzeyinde son dönemde yaşadığımız olumsuz sonuçlardan sonra Moldova maçı ile hedef elemelere 2’de 2 yaparak başlamak olduğu iade ediliyor.

Ülke olarak futbolu çok sevsek de son dönemde ne kulüpler düzeyinde ne de milli takım düzeyinde istenilen sonuçların alınamadığı görülüyor. Özellikle son dönemde hem kulüp takımlarımız hem de milli takımımız Avrupa’nın orta seviye takımlarına bile üstünlük kurmakta büyük zorluk çekiyor.

Fakat bu olumsuz hava en son deplasmanda 2 – 0 gibi net bir skorla alınan Arnavutluk galibiyeti ile biraz olsun dağılmış görünüyor. Eğer Şenol Güneş yönetiminde yeni bir başlangıç yapan milli takımımız pazartesi günü Eskişehir’de oynanacak maçta Moldova’yı mağlup edersek çok uzun bir aradan sonra bir elemede ilk 2 maçımızı kazanmış olacağız. Takımın moralinin son derece yüksek olması ve Şenol Güneş faktörü ile bu maçta galip ayrılmamız son derece yüksek bir olasılıkta görülüyor.

Temkinli Olmakta Fayda Var

Galatasaray, Ali Koç'un Açıklamalarına Yanıt Verdi Galatasaray, Ali Koç'un Açıklamalarına Yanıt Verdi

Türkiye - Arnavutluk maçında alınan galibiyete rağmen havaya girilmemesi gerekiyor. Bunun ana nedeni rakibimizin karışık bir ortamda olması ve sorunlu bir dönemden geçmesine rağmen milli takımımızın maçta istediği kalitede top oynayamaması ve pozisyon üretmekte hala büyük sıkıntı çekmemiz olarak görülüyor. Maçta sadece 3 adet isabetli şu girişimimiz olması bunun bir göstergesi olarak görülüyor.

Takımımızda değişen şeyler ise daha istekli ve sakin bir maç çıkarmamız olduğu söylenebilir. Özellikle Emre Belezoğlu ve Burak gibi veteran futbolcularımız takıma daha fazla özgüven ve sakinlik kazandırdığı görülüyor. Fakat gurubumuzda Fransa ve İzlanda olduğu düşünüldüğünde milli takımımızın ilk 2’ye girebilmesi için daha fazlasını ortaya koyması gerekiyor. 

Grupta Esas Rakip İzlanda

İlk 2 sırada yer alan takımın direkt olarak finallere gideceği düşünüldüğünde grubun direkt ve ağır favorisi olarak Fransa gösteriliyor. Bu doğrultuda milli takımımız için en temel rakip İzlanda olarak görülüyor. Bu 2 takımın kendi aralarında yapacağı maçlar büyük ihtimalle hangi takımın ilk 2 sırada yer alacağını belli edeceğe benziyor. Bu doğrultuda diğer takımlarla yapılacak maçlarda ez az puan kaybının yaşanması gerekiyor.

Kaynak: Bültenler