Canbolu Deresi’nde acı oyun: 10 yaşındaki Hızır Ali hayatını kaybetti
Bursa’nın Karacabey ilçesinde yaşanan olay, bölgede büyük üzüntü yarattı. Beş arkadaş dere kenarında top oynarken, oyunun sıradan bir anı bir anda faciaya dönüştü.
10 yaşındaki Hızır Ali, arkadaşına ait dereye düşen terliği almak isterken suya girip dengesini kaybetti.
Ayağı kaydı, akıntıya kapıldı
İddiaya göre çocuklardan Emirhan Yıldız, topa vurmak isterken terliği ayağından çıkıp suya fırladı.
Bunun üzerine terliği almak için dereye giren Hızır Ali’nin, su içindeki kaygan bir taşın üzerinde ayağı kaydı. Dengesini kaybeden küçük çocuk, saniyeler içinde akıntıya kapılarak gözden kayboldu.
Aramalar sonuç verdi ama acı haber geldi
Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Dere boyunca geniş bir arama başlatılırken, ekipler küçük çocuğun cansız bedenine olay yerinden yaklaşık 500 metre uzaklıkta ulaştı.
Soruşturma sürüyor
Hızır Ali’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Karacabey Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili jandarma ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı.




