Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Buna göre; mahkûm ve hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasına yönelik ortak çalışmalar yapılacak.

3 sene müddetince yürütülmesi planlanan projede, kader mahkûmlarına psikolojik ve sosyolojik destekler verilecek.

Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde bulunan erkek ve çocuk hükümlü-tutuklulara psikolojik ve pedagojik destek çalışmalarına yönelik, sosyal kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ıslah süreçlerini tamamlamaları hedeflenen protokol imzalandı. Protokol imza töreninden önce açıklamalarda bulunan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, ceza infaz kurumları gayelerinin, hükümlülerin ceza infâzı şeklinde düşünülmemesi gerektiği konusunun altı çizdi.

Hükümlülerin gerek eğitimi, gerekse rehabilite edilme ve iyileştirmeleri aşamalarında farklı sosyal projeler üretilmesinin katkısına değinen Başsavcı Uğurhan Kuş, şunları söyledi.“Ceza infaz sisteminin önemli bir gayesi için, sizlerle söz konusu projeyi imzalayacağız. Amacımız, infaz kurumunda kalan tutuklu kardeşlerimizin eğitimlerini ileri seviyelere taşıyabilmek, onları iyileştirmek, rehabilite etmek ve bu sayede topluma kazandırmaktır. Projemizin önemli faydalar sağlayacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle, katkıları için üniversite yönetimi ve akademisyenlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım, protokolün katkılarıyla yakın zamanda güzel şeyler başaracağız.” Dedi.

“Böylesi bir protokole imza attığımız için, mutluluk duyuyorum.”

İmza protokolü öncesi konuşan Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ceza infaz kurumunda bulunan tutukluların, eğitimi için imzaladıkları protokolden mutluluk duyduğunu ifade etti. Amaçlanan ilk şeyin, mevcut hükümlülerin eğitim ve gelişimine yönelik olduğunu vurgulayan Ulcay, “Protokolün diğer önemli tarafı, sosyal sorumluluk projesi olma niteliğiyle üniversitemizin gerekli alanlarında şehirdeki diğer kurumlarla iş birliği çalışmalarına hazır olduğudur. Bu durum, yaşadığımız kentin kurumlarıyla birlikte çalışabilme yeteneğimizi ve kapasitemizi göstermesi bakımından ciddi bir ölçüdür. Haliyle biz, benzer çalışmalarda gönüllü olmaya hazırız. Protokolümüzün her iki kuruma da hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

“Hükümlü ve tutuklulara, psikolojik ve pedagojik destek sağlanacak.”

Protokol kapsamı içinde, Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri, Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklulara psikolojik ve pedagojik destek sağlayacak. Bu sayede onların sosyal kültürel ve sanat faaliyetleri adımlarıyla ıslah süreçlerine destek verilecek. Bunun yanı sıra; psikolojik, iletişim ve meslekî motivasyon alanlarında desteklenmesi ve böylece kurumlar arası dayanışma ve iş birliğinin sürdürülmesi amaçlanıyor.

Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor! Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor!

Kaynak: İHA