Japonya’da çocuklara uygulanan şiddet ve kötü muamele olayları, 2018 senesinde rekor seviyeye ulaştı.

Yapılan araştırma verilerine göre, Japonya’da çocuklara yönelik şiddet ve kötü muamele olayları, rekor seviyelere ulaştı.

Japonya Ulusal Polis Ajansının paylaştığı verilere göre, çocuklara yönelik şiddet ve kötü muamele vakalarında oldukça karanlık bir tablo ortaya çıkıyor. Japonya genelinde 2018 senesinde tutuklama veya sorgulama ile neticelenen bin 180 çocuğa yönelik şiddet olayı görüldüğünü gösteren verilere göre, 18 yaş altı mağdurların sayısı ise bin 394 oldu.

Japonya polisi, konuyla ilgili olarak 2003 yılından itibaren veri toplamaya başladı. Çocuğa yönelik şiddet ve kötü muamele olaylarına yönelik geçen seneki sayının, polisin ilgili alanda istatistiksel veri toplamaya başladığı yıldan beri, kaydedilen en yüksek orana çıktığı açıklandı.

80 bin 252 çocuğun çocuk bakım merkezlerinde gördükleri kötü muameleleri ortaya koyan verilerde, 4 bin 571 çocuğun da acil durumlarda veya gece gözaltı korumasıyla devlet himayesi altına alındı. Rakam sonuçlarının rekor seviyelere ulaştığını dile getiren yetkililer, acı tablodan üzüntü duyduklarını ifade ediyor.

“Söz konusu tablo, kamuoyunun gündeminden düşmüyor.”

Çocuklara şiddet ve kötü muamele olaylarının sıklıkla kamuoyunun gündemine gelmesi, halkı huzursuz ediyor.  Japonya'da geçtiğimiz Mart ayında, 5 yaşında bir kız çocuğunun ölüme terk edilişi basına yansımıştı. Olayda zavallı çocuk, ailesi tarafından aç bırakılmak suretiyle, ölüme terk edilmişti. Ocak ayında ise on yaşındaki bir kız çocuğu, Tokyo yakınlarında bulunan Chiba Eyaleti'nde evinde ölü halde bulundu. Çocuğun ailesi, şiddet ve kötü muamele şüphesiyle güvenlik güçlerince tutuklandı.

Epic Games Store'da Bahar İndirimleri Başladı Epic Games Store'da Bahar İndirimleri Başladı

“Hükümet çocuklar için, çare arayışını sürdürüyor.”

Son yıllarda giderek artan olaylar karşısında çözüm arayışlarına devam eden Japonya hükümeti, çocuğa yönelik şiddet ve kötü muamelenin önüne geçebilmek için yapılması planlanan yasal düzenlemeleri meclisin gündemine sunmaya hazırlanıyor. 

Japon güvenlik güçleri ise, söz konusu şiddet olaylarının erken tespiti edilebilmesi bakımından, okullar ve çocuk bakım merkezleriyle ikili ilişkilerinde yakın bir işbirliği içinde çalışmayı planlıyor. Ülkede yaşanan küçük çocuklarla ilgili kötü haberler, dünya medyasında da geniş yankı uyandırıyor.

Kaynak:İHA