Hamas, İsrail ile Esir Değişimi İçin Teklifte Bulundu Hamas, İsrail ile Esir Değişimi İçin Teklifte Bulundu

Jandarma ekipleri Diyarbakır’da PKK’ya ait olan 19 sığınak ve barınağı imha etti. İmha edilen sığınaklardan birine kurulan tuzağı fark eden ekipler, olası bir facianın önüne geçti.

Jandarma ekipleri, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde operasyon düzenledi. Operasyonlar sırasında, PKK’ya ait olan toplam 19 sığınak ve barınak imha edildi. Sığınaklardan birinin girişine ve iç kısmına terör örgütü tarafından kurulan tuzakları tespit eden jandarma ekipleri, gerekli çalışmayı gerçekleştirerek tuzakları imha etti. Güvenlik güçlerinin dikkatle yürüttükleri operasyonlar, başarıyla sonuçlandı.

Diyarbakır valiliğinin konuyla ilgili yaptığı beyanatlarında; İl Jandarma Komutanlığı’nın Dicle ilçesi kuzeyinde bulunan dağlık ve kırsal bölgelerinde, 28 Şubat Perşembe günü tarihinde saat 04.00'den itibaren Jandarma Özel Harekât Timleri, Jandarma Komando Timleri ve güvenlik korucularıyla birlikte başlatılan Bayrak-116 Şehit Jandarma Kıdemli Çavuş Ender Fatih Yılmaz-02 operasyonunun 2 Mart Cumartesi günü saat 23.00 itibariyle sonuçlandığı ve sonuçların başarılı olduğu söylendi.

“Diyarbakır valiliği konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.”

Diyarbakır valiliğinin yaptığı açıklamada; “Kurşunlu köyü mülki sınırları dâhilinde olan, Görüsedağı bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kullanılan sığınak ve barınaklara güvenlik güçlerimizce operasyon düzenlenmiştir. Söz konusu sığınaklardan bir tanesinin girişine ve içerisine tuzak kurulduğu fark edilerek, imha edilmiştir. Operasyonlarda; 3 odalı 56 metrekare büyüklüğünde ve yaşamsal gereklilikler için maddelerin bulunduğu bir sığınak, 3 odalı 36 metrekare büyüklüğünde bir sığınak, 5 metre derinliğinde, 30 metrekare büyüklüğünde bir sığınak, 20 metrekare büyüklüğünde 2 sığınak ve 14 adet farklı büyüklüklerde sığınak olmak üzere, toplamda 19 adet kış sığınağı saptanmıştır. Saptamalar sonucu düzenlenen operasyonla, patlayıcı madde tespit ve imha timi ve mayın/EYP tespit ve imha timleri tarafından gereken emniyet önlemleri alınarak, tuzaklı olması sebebiyle sığınaklar, içerisinde yer alan tüm malzemeler ile birlikte imha edilmiştir'' denildi.

“Operasyonlar sırasında, çok sayıda patlayıcı madde tespit edildi.”

Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlar sırasında, 12 kilogramlık mutfak tüpleri içerisine 50 kilogramlık amonyum nitrat maddesi konularak hazırlanmış, toplam 12 patlayıcı madde tespit edildi. Yapılan açıklamalarda, bunun yanı sıra daha pek çok benzer malzemelerin de tespit edilerek, yerinde imhasının gerçekleştirildiği aktarıldı.

Kaynak: Bültenler