Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce İznik’te yaptırılan Aydınlar Sulama göleti, düzenlenen tören eşliğinde hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce İznik'te yapımı tamamlanan Aydınlar Sulama göleti hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada, gölet için 2 milyon 342 bin ve sulama tesisi için 830 bin TL harcandığını belirtti. Yatırım sayesinde, bin 100 dekar alan sulu tarıma açılabilecek.

Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla projelerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, zirai potansiyelin iyi olduğu bölgelere BUSKİ marifetiyle sulama göletleri yaptırıyor. Bu kapsamda İznik ilçesinde yapılan Aydınlar göleti de hizmete açıldı. Bölge halkınca yoğun ilgi gösterilen açılış töreninde; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile AK Parti ve MHP üyeleri hazır bulundu.

Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Alinur Aktaş konuşmasında, dört medeniyete birden ev sahipliği yapan İznik'in önemli bir tarım şehrimiz olduğunu vurguladı. Hazırlayacakları tanıtım ve lansmanlarla İznik'i turizm cenneti haline getirmeyi planladıklarını aktaran Aktaş, “Gayemiz, yıllar boyunca muhafaza ettiğimiz cazibe merkezi olma unvanımızın tekrar canlanabilmesi. Ayrıca İznik'i tarım alanında önemli bir merkez üssü yapma niyetindeyiz. Başta zeytin olmak üzere her türlü meyve ve sebzede İznik'imizin potansiyeli malumunuz. İznik gölünün bu anlamda genişletilmesi, tanıtılması ve farklı faaliyetlerde kullanılabilmesini arzuluyoruz.” dedi.

“Başkan Aktaş, alt yapı çalışmalarını anlattı.”

Tarım alanında kalite ve çeşitlilik veriminin yükselmesi için alt yapıya verdikleri önemi kaydeden Başkan Aktaş, “2002 senesinden beri BUSKİ Bursa genelinde 4 milyar 152 milyon TL'lik içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları, arıtma tesisleri, hidroelektrik santraller, göletler, sulama sistemleri ve dere temizliği gibi çalışmalar gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyemiz 6 adet gölet, 37 adet sulama tesisi ve 23 adet havuz projesini tamamladı. Açılışını yaptığımız membranlı sulama göletinin hacmi 166 bin metreküp. Şu an, 1108 dekar alan sulamaya açılmıştır. Gölet için 2 milyon 342 bin, sulama tesisi için 830 bin TL bütçe harcandı. Şu anda, Gemlik, İnegöl, İznik, Keles, Kestel, Mustafakemalpaşa, Nilüfer ve Orhaneli ilçelerimizde toplam 8 tane gölet yapımı sürdürülüyor. 6 adet göletin ise yapımı ihâle edildi. İznik ilçemize kazandırdığımız projelerimizin, bölgeye hayır getirmesini dilerim.” Dedi.

Açılışta konuşan Bursa Milletvekili Efkan Ala, bölgede süren tarım potansiyelinin artacağını vurgulayarak, gölet ve tesisin hayır getirmesini diledi. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Aktaş'a teşekkür etti.

Aktaş, tören sonrası vatandaşlara elleriyle pilav ikram etti.

Bursa'da Ramazan Pidesi Fiyatı 20 Liraya Yükseldi Bursa'da Ramazan Pidesi Fiyatı 20 Liraya Yükseldi

Kaynak: Bültenler