Korkutan yangın, İznik’in Hisardere mevki civarı gerçekleşti. Bölgede bulunan makilik alanda alevlerin yükseldiğini görenler, itfaiyeyi arayarak durumu bildirdi. Kısa sürede verilen adrese intikal eden Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, başlayan yangını kontrol altına aldı. Ekiplerin söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi.

“2 hektarlık makilik alan yandı.”

Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Dün İznik’te Hisardere Mahallesi Doruk mevkisinde başlayan ve nedeni hala belirlenememiş olan yangın, oldukça korkuttu. Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin 11 arazözle devam ettirdiği söndürme çalışmalarına, haberi alan vatandaşlar su tankerleriyle destek verdi.

2 saat devam eden çalışmanın sonrasında ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alınması başarılan yangın, oldukça korkuttu. Söndürme çalışmaları sona erdiğinde toplamda 2 hektarlık makilik alanın küle döndüğü saptandı. Hız kesmeden soğutma işlemine başlandı.

“Yangın sebebi henüz belirlenemedi.”

Dün öğleden sonra, İznik’te Hisardere Mahallesi Doruk mevkisinde başlayan ve çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, ekiplerin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı. Vatandaşların da su tankerleriyle destek verdiği yangın, 2 hektarlık makilik alanın zarar görmesiyle sonuçlandı.

Söndürme işleminin sona ermesiyle, hız kesmeden soğutma çalışmalarına başlayan ekipler, çıkan yangının daha acı sonuçlar doğurmasının önüne geçmeyi başardı.

Olay üzerine yangının başladığı alana gelen yetkililer, konuyla ilgili soruşturma başlattı. İznik Belediye Başkan Yardımcısı, yangın bölgesinde konuyla ilgili bilgilendirildi.

“Orman yangınları korkutuyor.”

Her yıl özellikle yaz aylarında benzer yangınların yaşanması, ormanları küle döndürüyor. Yaşam döngüsünde oldukça önemli yere sahip olan ağaçların yok olması, insanoğlu ve yuvası orman olan hayvanlar için büyük tehdit oluşturuyor. Zaman zamansa, yangının yaşam alanlarına yakın bölgelerde çıkması, can ve mal kayıplarına zemin oluşturuyor. Benzer acı tabloların yaşanmaması ve yaşandığında anında müdahale edilebilmesi için, itfaiye ekipleri ülke genelinde alarm halinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, tatsız kazaların gerçekleşmemesi yönünde vatandaşları uyarıyor. Gördükleri yangınları ihbar etmeleri gerektiği bilgisini paylaşan yetkililer, itfaiyenin gereksiz ihbarlarla oyalanmamasının da altını çiziyor.