İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölü sayısı 16'ya yükseldi

İsrail ordusunun dün sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’ne düzenlemeye başladığı saldırılar devam ederken, bu sabah yeniden başlayan hava saldırılarında iki kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin orta kesiminde bir kişinin İsrail ordusunun hava saldırısında öldüğünü bildirdi.

Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Miğraka bölgesine düzenlediği hava saldırısında ölen Filistinlinin bacakları kopuk olarak hastaneye getirildiğini söyledi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, bu sabah Gazze Şeridi’nin orta kesimini hedef alan saldırıda yaşamını yitiren kişinin Filistinlinin 38 yaşındaki Halid Muavvad Firac olduğunu açıkladı.

İsrail ordusunun bu sabah Gazze Şeridi’ne en az 5 hava saldırısı düzenlediği, Gazze’de, Deir El-Belah’ın doğusunda, El-Bureyc Kampı’nın doğusunda ve Gazze Şeridi’nin kuzeyinde tarım arazilerini hedef aldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, İsrail ordusu savaş uçaklarının Rafah kentinin kuzeyindeki En-Nasr Mahallesi’nde bir tarım arazisine en az iki füze attığını bildirdi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı.