Polisten kaçan sürücüye 470 bin TL ceza

Bursa’nın İnegöl ilçesinde polis ekiplerinin yaptığı rutin denetim, kısa sürede nefes kesen bir kovalamacaya dönüştü. Bursa-Ankara karayolu İnegöl girişinde şüphe üzerine durdurulmak istenen motosiklet sürücüsü, polis ekiplerinin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Kaçış sırasında trafiği tehlikeye düşüren sürücü, bir süre motosikletle ilerledikten sonra aracını bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. İlçenin farklı noktalarına yayılan kovalamaca, yaklaşık 10 kilometre sürdü ve şehir içinde hareketli anlara sahne oldu.

Mahalle Aralarında Yakalandı

İnegöl’de Kavşakta Kaza: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı
İnegöl’de Kavşakta Kaza: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Polis ekiplerinin yoğun takibi sonucu şüpheli, Süleymaniye Mahallesi Gönül Açan Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan sürücünün 21 yaşındaki Muhammed G. olduğu belirlenirken, olay yerinde gözaltına alındı.

Yapılan kontrollerde sürücünün ehliyetsiz olduğu tespit edildi. Ayrıca trafik kurallarını ihlal ettiği birçok başlık da inceleme altına alındı.

469 Bin TL’lik Ağır Ceza

Sürücüye; ehliyetsiz araç kullanma, dur ihtarına uymama, drift atma, kırmızı ışık ihlali, ters yönde ilerleme, şerit ihlali, kask takmama ve trafiği tehlikeye sokma gibi çok sayıda kural ihlali nedeniyle toplam 469 bin TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca sürücünün ehliyetine 2 ay süreyle el konulurken, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Soruşturma Sürüyor

Olayla ilgili güvenlik güçlerinin başlattığı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. İnegöl’de yaşanan olay, hem vatandaşlar hem de trafik güvenliği açısından büyük risk oluşturan ihlaller zinciriyle dikkat çekti.

Muhabir: Ravza Aslan