Göz Hastalıkları Uzmanları, göz makyajı sırasında yapılan yanlışlar konusunda, hanımları uyarıyor; “Göze uygulanan makyaj malzemeleri, dikkat edilmediği takdirde birçok hastalığa sebep olabilir.”

Kadınların vazgeçilmezleri arasında yer alan makyaj hakkında bilinçli olmak, sadece güzel makyaj yapabilmek adına önem taşımıyor. Asıl dikkat gerektiren konu; doğru ürünlerin, gerektiği şekillerde kullanılması diyebiliriz. Aksi takdirde; kirpiklerin kalıcı şekilde dökülmesinden, göz enfeksiyonlarına ve hatta görme kayıplarına varana kadar, farklı pek çok hastalık gözlemlenebiliyor.

Peki, Göz Hastalıkları Uzmanları, konuyla ilgili hangi konulara dikkat çekmişler, şimdi onları inceleyelim.

“Semt pazarlarından, güvenilirliğine emin olmadığınız ürünleri almayın.”

Semt pazarlarında, yasal olmayan şekillerde satılan ürünler, göz sağlığınızı tehdit edebilir. Tanınmış ürünlerin taklitleri olan ve içeriğinde siyanür, kurşun, cıva gibi zararlı kimyasallar bulunan ürünler, oldukça tehlikeli. Ekonomik şartlardan ötürü, buradan alışveriş yapmayı uygun gören hanımlarımız, taklitleri fark edemeyerek büyük riske giriyorlar. Konuyla ilgili en üzücü şey ise, bu zararlı ürünlerin kolay ulaşılabilir olması.

Yalova'da dünyaya gelen bebeklerin kimlikleri adreslerine gönderiliyor Yalova'da dünyaya gelen bebeklerin kimlikleri adreslerine gönderiliyor

“Ucuz olduğu için, ürün tercih etmemelisiniz.”

İçeriğinde zararlı kimyasalların bulunduğu ürünlerin kullanımı; kısa süreçte kaşıntı, kızarıklık, alerjik reaksiyonlar gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Kullanımın uzun süre devam ettiği durumlarda ise; ciltten emilme gerçekleşeceği için, kanserojen kimyasallara hedef olunuyor.

Bir ürünün, piyasa fiyatıyla arasında uçuk farklar olması, o ürünün maliyetinin düşürüldüğü anlamını taşıyor. Bu bakımdan, merdiven altı diye tabir edilen ve sağlıksız ortamlarda hazırlanan söz konusu makyaj malzemelerine kesinlikle rağbet edilmemesi gerekiyor.

“Kalem, göz içine sürülmemelidir.”

Göz içine makyaj malzemesi sürülmemesinin altını çizen uzmanlar, ürünlerin kişisel olması gerekliliğine de dikkat edilmesini sözlerine ekledi. Bunun yanı sıra; su bazlı ürünlerin kolay temizlenebilmesi ve cildin nefes almasını engellememesi nedenleriyle, tercih sebebi yapılmasının önemi vurgulandı.

Uzmanlar; “Göz kapağına far sürerken, gözün fazla hareketlenmesi zaman içerisinde göz kapağında bulunan kas liflerinin arasının ayrılmasına bağlı düşüklüğe neden olabilir. Bu duruma dikkat etmek için, göz kapağıyla çok oynanmamasına özen gösterilmesi gerekiyor. Alerjik bünyeli kişilerde, toz far kullanmaları halinde, uçuşan ürünün kornea üzerinde alerjiye sebebiyet verme riskine karşı dikkat etmeliler.” Şeklinde uyarılarını tamamladı.

Kaynak: Bültenler