Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Müjde vereceğim" dediği KKTC ziyareti öncesi havaalanında muhabirlerin sorularını yanıtladı. Kıbrıs'tan koronavirüs önlemlerine kadar birçok konu hakkında konuşan Erdoğan'ın gündeminde Afganistan'daki gelişmeler ve Taliban'ın son zamanlarda yaptığı açıklamalar da yer aldı.

"GÖRÜŞÜP NEREYE ULAŞAĞIMIZIN GAYRETİNDEYİZ"

Türk askerinin Afganistan Havalimanı'nı koruyacağı ve Taliban'ın buna karşı geldiği iddialarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taliban'ın yaptığı açıklamada Türkiye'yi istemiyoruz açıklaması yok. Onlar kendilerine göre açıklama yapmış durumda. Bu konuda Türkiye'deki yönetimin ne konuda olduğunu Taliban gayet iyi biliyor. Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var. Planlarımızın da gereğini yerine getiriyoruz. Gerek Dışişleri, gerekse şahsım olarak adımları atıp inşallah Taliban'la ne gibi görüşmeler yapacağız, nereye ulaşacağız bunun gayreti içindeyiz. Taliban'ın Afganistan'daki yaklaşımı bir Müslümanın diğer Müslüman'a yaklaşımı değildir.

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği

"İŞGALE SON VERMELERİ LAZIM"

Taliban'ın işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değildir. Kardeşlerinin topraklarını işgal etmeyi bırakmaları lazım. Bir an önce Afganistan'ın genelinde barışın egemen olduğunu dünyaya göstermek lazım." ifadelerini kullandı.