2005 yılında Engelliler Hakkında Kanun ile Bakanlık tarafından sağlıktan eğitime, istihdamdan siyasal yaşama katılıma, erişimden engelli bireylerin bağımsız yaşamlarını destekleyecek toplum temelli hizmetlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar hayata geçirildi.

thumbs_b_c_13b9477d7a2e758e72356057959c5cc0

Engelli ve yaşlılara yönelik bakım hizmetleri, "Bütünleşik Bakım Modeli" kapsamında gerçekleştirildi, engellilerin ailelerinin yanında desteklenmesine yönelik uygulamalar desteklendi.

Engellilere yönelik, gündüz hizmet verilen Engelsiz Yaşam Merkezleri'nin sayısı artırıldı. Bu alanda yapılan yatırımlarla 2018 yılında 7 olan merkez sayısı 130'a ulaştı. Şu anda 1637 engelliye bu merkezlerde hizmet sunuluyor.

Başkan ACAR, “Çocuk Ölümlerinin Arttığı Dünyada 23 Nisan’ın Önemi Anlaşılmalı” Başkan ACAR, “Çocuk Ölümlerinin Arttığı Dünyada 23 Nisan’ın Önemi Anlaşılmalı”

Sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yapılabiliyor

Engelsiz Yaşam Merkezlerinde, engellilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapabilmesine imkan sunuluyor.

Merkezlerde ayrıca bireysel ve grup eğitimlerin yanı sıra müzik, güzel sanatlar, ahşap, robotik kodlama ve gastronomi mutfağı gibi sosyal atölyelerinde çalışmalar yapılabiliyor.

Merkezdeki hizmetlerden yararlanmak isteyenler, ikamet ettikleri yerlerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine başvurabiliyor.