Milli Eğitim Bakanlığı’ndan engelli vatandaşlarına evde eğitim desteği! Yatağa bağımlı yaşayan ya da herhangi bir nedenden ötürü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine gidemeyecek olan kişiler için evde eğitim başlıyor.

Bursa'da Eğitime Fırtına Engeli! Okullar tatil Bursa'da Eğitime Fırtına Engeli! Okullar tatil

MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor…

Eğitim Her Yerde!

Özel Eğitim Kurumları yönetmeliği kapsamında bir değişiklik yapılacak. Bu değişiklik kapsamında engellilerine evde eğitim verilecek. Elbette bunun için kişinin eğitime gelemeyecek seviyede bir engelinin olması gerekiyor. Düzenleme kapsamında bu merkezlere çeşitli nedenlerle devam edemeyen kişilerin telafi eğitimlerini her zaman alma imkanlarının oluşturulması sağlanacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yatağa bağımlılara eğitim müjdesi!

Farklı sağlık sorunları nedeni ile eğitim alamayacak durumda olanlara evde eğitim dönemi başlıyor. Bu kapsamda direkt olarak eğitim almanız sağlanacak. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından direkt olarak kuruma gidemeyecek olan kişiler için eğitim verilecek. Bakanlık bu sayede engelli çocukların da eğitim almasını sağlamış olacak.

Eğitim Desteği Almak

Eğitim desteği almanız sağlanıyor. MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği kapsamında olan eğitim desteği sunulan taslağa göre; engelli öğrenciler için katma değer vergisi hariç aylık 177 TL olacak. Bakanlık evinden çıkamayan engelliklerinin sağlık raporlarına göre değerlendirme yapıyor. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından ‘‘evde eğitim alması gerekir’’ raporu sonrasında direkt olarak evde eğitimin verilmesi için gereken yapılacak.

Telafi Eğitimleri Olacak mı?

Eğitimi geliştirmek ve engelli öğrencilere destek olmak açısından geliştirilmiş olan bu eğitim desteği, telafi eğitimleri ile sürüyor. Son taslağa göre her zaman özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine gelemeyen kişiler için eğitimin devam etmesi sağlanacak. Bakanlık verilerine göre 2018 yılı itibari ile pek çok kişi başvuru yaptı.

Ocak Kasım 2018 itibariyle; 2 milyar 538 milyon 448 bin 897 lira destek engelli vatandaşlar için sunuldu. Türkiye genelinde 2 bin 524 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinden ayda 370 bin öğrenci hizmet aldı. Engelli öğrencilere evde eğitim için gereken taslağın oluşturulması ile bu sistemin yakın zamanda hizmete geçmesi bekleniyor. Evde eğitim verilecek.

Kaynak: Bültenler