Büyükşehir Belediyesi’nce başlatılan 'engelsiz turizm' projesi kapsamında yüzlerce engelli çocuk Bursa'yı gezerek, tanıma fırsatı bulacak. Proje kapsamında iki gün sürecek gezilerin ilk günü olan çarşamba günü şehir içindeki kültürel ve tarihi yerler, cuma günü ise Mudanya ve Uludağ gibi doğal güzellikler gösterilecek.

Söz konusu projeye Karagöz - Hacivat Müzesi'nden start verildi. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliklerin ilkinde çocuklar Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş'la Karagöz - Hacivat oyununu izledi. Sonrasında ise Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ne gidildi.

Bursa'da bir taraftan alt ve üst yapı çalışmalarına devem edilirken, diğer taraftan da sosyal projelerde yapmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Aktaş, "Hepinizin bildiği gibi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Turizm Tanıtma Şube Müdürlüğü tarafından 9 yıldır sürdürülen 'şehrimi tanıyorum' projesi kapsamında 135 bin kişiye ulaştık. UNESCO dünya mirası Bursa'mızın tarihi, doğal güzelliklerini tanıtmak, özellikle şehirde yaşayan çocuklarımıza öğretmek ve göstermek noktasında bir hedef gütmekteyiz” diyerek, bu projeden yola çıkarak 'engelsiz turizm' adlı bir çalışma yaptıklarını, Turizm Tanıtma Şube Müdürlüğü ve Engeliler Şube Müdürlüğü'nün birlikte yaptığı çalışma sonucunda engelli vatandaşlarımıza Bursa'nın tarihi, doğal, turistlik güzelliklerini, Uludağ'ını, denizini beraberinde Hacivat - Karagöz'ünü, 2 günlük şehir merkezini kapsayan geziyle çocuklarımıza sunmaya çalıştıklarını söyledi. Aktaş “bu sayede engelli çocukların ailelerini de eğlendirmeyi, dinlendirmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle toplumumuzda engellilere yönelik bir sürü çalışma yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Hamilelikte Mide Bulantısı: Hafif Beslenme ve Bol Sıvı Önerisi Hamilelikte Mide Bulantısı: Hafif Beslenme ve Bol Sıvı Önerisi

Haber: Bültenler