Bursunu aylık belirlenen günlerde almaya devam eden öğrenci, 2015 ve 2016 yılı öğretim yılının sonu itibarıyla başarısız olduğu gerekçesiyle bir sonraki eğitim yılının başlangıcından itibaren bursu kendisine bildirilmeden borçlanma karşılığı verilen öğrenim kredisine çevrildi. Mezun olduktan sonra tarafına 27 bin lira borç çıkarıldı.

Bunun üzerine öğrenci, öğrenim süresi boyunca burs aldığını düşündüğünü belirterek, tarafına tahakkuk ettirilen borcun silinerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ilgili yönetmelik kapsamında işlemin yapıldığı gerekçesiyle öğrencinin istemini reddetti.

Bunun üzerine öğrenci, sorunun çözülmesi için KDK'ye başvurdu.

Başvuruyu inceleyen KDK, öğrencinin 3 dönem hazırlık sınıfı eğitimine kayıt yaptırdığı gerekçesiyle bursunun krediye çevrildiğini, bu süreçte üniversite tarafından ilgili idareye öğrencinin başarısız olduğuna dair bildirimde bulunulmadığını tespit etti.

KDK, söz konusu işlemin sonuçların ortadan kaldırılması için Gençlik ve Spor Bakanlığına tavsiye kararı verilmesini kararlaştırdı.

Bursa'da Eğitime Fırtına Engeli! Okullar tatil Bursa'da Eğitime Fırtına Engeli! Okullar tatil

Bakanlık, kararın değerlendirilmeye alındığı ve ilgili genel müdürlük tarafından yönetmelik çalışmalarının devam ettiği yönünde KDK'ye bildirimde bulundu.