Bursa’da Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve çocukların çok mutlu oldukları gözlendiği etkinlikte; sevilen yazar Süleyman Bulut deyimler ve atasözleri hakkında bir konuşma gerçekleştirirken, kendisine aktarılan soruları yanıtlamayı da ihmal etmedi.

“Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler”, “Ormandaki Dev”, “Çocukların Hakları Var” kitaplarıyla tanınan ve çocuklar tarafından oldukça ilgi gösterilen yazar Süleyman Bulut, davet üzerine Bursalı minik okurlarla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen söyleşide, artık unutulmaya başlanan atasözü ve deyimler konularına ışık tutuldu. Konunun öneminin altını çizen yazar, atasözü ve deyimlerin topluma ayna tuttuğunu, sözlerine ekledi. Söyleşiye katılım gösteren minik hayranlarının kendisi hakkında merak ettikleri soruları da yanıtlayan Bulut, gösterilen ilgiden mutluluk duydu.

Başarılı çocuk edebiyatçısı, benzer organizasyonların düzenlenmesinin, çocukların okuma oranının artmasında etkili olabileceğini söyledi.

Oldukça keyifli şekilde geçen söyleşi, çocuklar için verimli bir etkinlik oldu. “Okur-Yazar Buluşması” etkinliği kapsamında buluşmayı düzenleyen; Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, gelecek dönemde de benzer faaliyetlerine yenilerini eklemeye devam edecek.

“Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, yazar Süleyman Bulut’a teşekkür etti.”

Söyleşide ev sahipliği yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, çocuk gelişimi için düzenli kitap okumanın çok önemli olduğunu söyledi. Bu anlamda yazdığı faydalı kitaplarla çocukların ufuklarını açtığı için, söyleşiye konuk yazar olarak katılan Süleyman Bulut’a teşekkürlerini iletti.

“Süleyman Bulut kimdir?”

1954 Beyşehir doğumlu çocuk edebiyatçısı Süleyman Bulut, İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi mezunudur. Radyo ve televizyona çocuk oyunları ve masal metinleri yazan yazar, 1976 senesinde Milliyet Sanat Dergisi’nin düzenlediği Çocuk Oyun Yarışmasında ve Hürriyet gazetesi Muhsin Ertuğrul Oyun Yarışması’nda başarı ödülleri almaya hak kazanmıştır.

12. Kalkınma Planı: Üniversitelerle Mesleki Eğitimde İşbirliği Yapılacak 12. Kalkınma Planı: Üniversitelerle Mesleki Eğitimde İşbirliği Yapılacak

“Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler”, “Ormandaki Dev”, “Çocukların Hakları Var”, “Kar Tanesi”, “Yıldızlı Alfabe”, “Oklu Kirpi ile Konaklı Kaplumbağa”, “Sınıfımızın Resmi ile Mavi Çocuk” en sevilen kitapları arasında yer almaktadır.