Dünya Türkiye’yi nasıl tanıyor? Information is beautiful sitesi tarafından ülkelerin haritaları yayınlandı. İçeriklerde neler var?

Türkiye diğer ülkeler tarafından nasıl biliniyor? Sitede yapılan açıklamalar, dünya çapında ülkelerin nasıl bilindiği yönünde kısa kısa açıklamalar içeriyor. Elbette içerikte Türkiye’de yer alıyor?

Araştırma Sonuçları

Dünya’nın gözünden Türkiye gibi düşünebileceğiniz araştırma, Information is beautiful sitesi üzerinden direkt olarak sunulmuştur. Farklı dünya ülkelerinin birbiri hakkında nasıl bir izlenim bıraktığı direkt olarak araştırma sonucunda yer alıyor.

Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler ve diğer önemli kaynaklardan toplanan bilgi sonuçları verilmiştir. Tüm bu bilgilerin kapsamında dünya Türkiye’yi nasıl tanıyor? Amerika Birleşik Devletleri Türkiye hakkında ne düşünüyor? Eritre Devleti, Kongo ve diğer ülkelerin Türkiye hakkında yorumu ne?

İşte, o yorumlar…

Amerika Birleşik Devletleri;

‘‘İstenmeyen reklam içerikli mailler’’ evet, Amerika attığı mailer ile biliniyor.

Eritre Devleti;

Ne yazık ki ilk akla gelen ‘‘çocuk işçiler’’ Ülke çocuk işçi çalıştırması ile dünya çapında biliniyor.

Somali;

‘‘Kadın sünneti’’ Somali dendiğinde ilk akla gelenler arasında.

Avustralya;

Vergi ihaleleri…

Her ülkenin evrensel olarak tanınma ya da kendini göstermiş olduğu husus farklı. Peki, Türkiye ne ile tanınıyor? Ülkelerin tanındığı özel durumlar aslında ülkeye dair fikir sahibi olunmasını sağlıyor. Bunun için de Türkiye’nin ne ile tanınıyor olduğu son derece önemli.

Suudi Arabistan;

Silah ithalatı

Güneş'te Güçlü Patlama Dünya'yı Sarsan Dev Fırtına Güneş'te Güçlü Patlama Dünya'yı Sarsan Dev Fırtına

Mozambik;

Grafiti

Ruanda;

Parlementodaki kadın çokluğu

Madagaskar;

Vanilya

İle anılan ülkeler arasında. Son olarak ise Türkiye…

Türkiye;

‘’Tatil’’

Evet, dünya ülkeleri arasında Türkiye dendiğinde akla ilk gelen elbette tatil. Diğer ülkelerin sahillerimizi, tarihi turistik yerleri severek tercih ettiği bir ülke olduğu verilen sonuca göre de ortaya çıkmıştır. Bakıldığında en çok ziyaret edilen dünya ülkesi gibi gözüküyor. Çoğu zaman dünya ülkelerinden hem uygun fiyatlı tatil yapma hem de 4 mevsimi yaşayan bir ülkede bulunma son derece keyif verici. Dünya ülkeleri Türkiye’yi tatil ülkesi olarak tanımlıyor. Turistik geziler ile gündeme gelen Türkiye, tatil ile tanınıyor.

Ülkelerin birbirini nasıl tanıdığını görmüş oldunuz…

Kaynak: Information is beautiful sitesi