Yapılan görüşmede İtalyan Bakan, Türkiye’nin desteğiyle vede işbirliği için Çavuşoğlu'na teşekkür yaptı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yapılan görüşme, Di Maio'nun talebi üzerine gerçekleşti.

Başkan Yazıcı; Türkiye Yüzyılının Anahtarı Cumhur İttifakında Başkan Yazıcı; Türkiye Yüzyılının Anahtarı Cumhur İttifakında

Telefon görüşmesinde, Di Maio, Bakan Çavuşoğlu'na yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgınıyla mücadelede Türkiye'nin desteği vede iş birliği için teşekkür etti.

İTALYA SENİ SEVİYOR

Koronavirüs salgınıyla alakalı tüm mücadelesini devam ettiren Türkiye diğer ülkelere yardımcı olmaya çalışıyor.

Türk Kızılayı’nın tıbbi malzeme yardımları, salgının en çok etkilediği ülkelerden İtalya’ya geçtiğimiz günlerde ulaşmıştı. Uluslararası Kızılhaç vede Kızılay Dernekleri Başkanı Rocca yapmış olduğu paylaşımda Türk Kızılayı gönüllülerine vede Türkiye’ye teşekkürler” ifadelerini kullanmıştı.

AB üyesi olmasına rağmen AB ülkeleri tarafından sanki kaderine terk edilen İtalyanlar sosyal medya hesabın üzerinden Türkiye’ye şükranlarını sundu.

İtalyanlar, Türkiye’nin cömertçe bağışlamış olduğu bir sürü koruyucu cihaz bu gece geldi. Kızılay gönüllülerimizde. Türk kardeşlerimize ise çok teşekkürler, Kızılay Türkiye’den ülkemizin kırmızı bölgelerine tıbbi olarak malzeme gönderiyor.

Göstermiş oldukları büyük dayanışmadan dolayı Türkiye’ye teşekkürler, Türkiye’ye insani yardım için çok teşekkür ederim. İtalya seni seviyor. Birlikte başaracağız mesajlarını sıklıkla paylaştılar.

GERÇEK DOST BELLİ OLUYOR

Macaristan Başbakanı Orban da yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Macaristan’a, Türkiye’nin de üyeleri arasında yer aldığı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Türk Keneşi-Türk Konseyi ülkelerinden vede Çin'den yardım geldiğini söyledi.

Salgınla yapılan tüm mücadelede AB’nin yetersiz kaldığını söyleyen Orban, Çin'den yardım aldık vede Macaristan'ın gözlemci üyesi olduğu Türk Konseyinden Macaristan'a yardım yapmalarını istedik.