Muhteşem üçlü İzmir’de rüzgar gibi esti! Muhteşem üçlü İzmir’de rüzgar gibi esti!

İzmir’de geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren, Demet Akbağ’ın 58 yaşındaki hayat arkadaşı Zafer Çika, son yolculuğuna uğurlandı. Sanat ve spor camiasından pek çok ünlü ismin hazır bulunduğu cenaze töreninde, Akbağ güçlükle ayakta durabildi.

Demet Akbağ, eşini gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı. Kaza, 12 Mart tarihinde, saat 19.00 sularında meydana geldi. İzmir'den Çeşme yönüne giden ve Muammer Renda’nın sürücülüğünü yaptığı otomobilde bulunan Zafer Çika, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Sürücünün otomobil hâkimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlanan araçta ağır yaralanan Çika, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Hastaneye getirildiğinde durumunun oldukça ağır olduğu bilgisi paylaşılan Çika, ameliyat sonrasında yoğun bakım servisine alındı. Demet Akbağ’ın eşi, yapılan tüm müdahalelere rağmen gece yarısı saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Yapımcı Zafer Çika’nın cenaze namazı, İzmir Alsancak Hocazade Camisi’nde kılındı.”

Sevilen sanatçı Demet Akbağ, 1999 senesinden bu yana evli olduğu ve birlikteliğinden Ali isimli oğulları bulunan eşinden gelen üzücü haberle sarsıldı. Yaşamını yitiren Zafer Çika’nın naaşı, 14 Mart günü öğle namazı ardından İzmir Alsancak Hocazade Camisi’nde kılınan cenaze namazıyla, Çeşme Alaçatı Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze namazına katılan sanat ve spor camiasından birçok ünlü isim ve yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan Demet Akbağ, güçlükle ayakta durabildi.

Trafik kazasında hayatını yitiren yapımcının tabutunun üzerine, '35' ve 'Zafer Çika' yazan Galatasaray takımı forması ile atkı serildi.

Yapılan cenaze töreninde, çiftin yakın akrabalarının yanı sıra pek çok ünlü isimde hazır bulundu. Cenazeye; spor dünyasından Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, teknik direktör Yılmaz Vural ve sporcular yanı sıra, sanat dünyasından da sanatçının birlikte filmlerde çalışma arkadaşı olan ünlü isimler katılım gösterdi. Aralarında; Cem Yılmaz, Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan gibi Demet Akbağ’ın yakın dostu olduğu bilinen isimler, acılı eşi teselli etti.

Cenaze sırasında Zafer Çika’nın ani ölüm haberiyle sarsıldıklarını dile getiren söz konusu isimler, çok üzgün olduklarını ve iyi bir dostu yitirdikleri için acı duyduklarını iletti.

Eşini yitiren Demet Akbağ’ın Çika’nın resmini öperek, ağlaması, görenleri oldukça sarstı.