Bursa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü’ ve ‘Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, 100 kişilik genç ekip tarafından bayrak temalı ritim gösterisi sunuldu. Gençler tarafından sergilenen gösteri büyük beğeni alırken duygusal anlara sebep oldu.

Çanakkale’ ruhunu yansıtan bir etkinlik

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü nedeniyle ‘Çanakkale’ ruhunu yansıtan bir etkinliğe imza attı. Yapılan etkinlik Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün desteği ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapıldı. Etkinliği izlemek için alanı dolduran binlerce kişi ile hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile program başladı. Programda İrem Solakçı isimli Lise öğrencisinin seslendirdiği “Çanakkale Türküsü” eşliğindeki ‘canlandırma’ izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Ayrıca 100 öğrenci tarafından hazırlanan bayrak temalı perküsyon konseri de büyük beğeni aldı.

BTÜ Öğrencilerinden 115 Proje TÜBİTAK Desteği Aldı BTÜ Öğrencilerinden 115 Proje TÜBİTAK Desteği Aldı

İzleyenlerin gözyaşlarına hakim olamadığı etkinliğin sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, öğrencilere bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Genç neslin bu tür hassasiyetlere sahip olmasının onur verici olduğunu söyleyen Yıldız, “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle yurdun her köşesinde farklı etkinlikler yapılıyor. Burada yapılan etkinliğe emek veren gençlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sergiledikleri gösteri ve piyesle bize duygusal anlar yaşattılar. Türk Milletinin dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırdığı önemli günün 104.yıl dönümünde başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

1-027.jpg2-031.jpg3-033.jpg4-022.jpg

5-015.jpg

Kaynak: Bültenler