Büyükorhan’da orman yangını: Ekipler sevk edildi

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekipleri alarma geçirdi. Piribeyler Mahallesi Mazlumlar mevkii yönünde meydana gelen yangının ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, alevlerin yakınındaki evlere ulaşmaması için de tedbirler artırıldı.

Yangına hem havadan hem de karadan müdahale edilirken, söndürme çalışmalarına farklı kurumlardan ekip ve araçlar da destek veriyor. Bölgedeki çalışmalarda Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile Balıkesir ve Çanakkale’den gelen ekipler de görev alıyor.

Büyükorhan’daki yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor

Piribeyler Mahallesi Mazlumlar mevkiinde çıkan orman yangınının ardından ekipler kısa sürede bölgeye yönlendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 3 araç ile BUSKİ Genel Müdürlüğüne ait 2 su tankeri, yangın söndürme çalışmalarına katılıyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 2 helikopter ve 7 arazöz de havadan ve karadan yürütülen mücadelede görev yapıyor.

Yangının kontrol altına alınmasına destek amacıyla Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünden de arazöz ve su ikmal araçları bölgeye yönlendirildi.

Balıkesir ve Çanakkale’den yangın söndürme uçakları geldi

Yangınla mücadelede hava araçlarından da yararlanılıyor. Balıkesir ve Çanakkale'den havalanan 2 yangın söndürme uçağı, Büyükorhan’daki çalışmalara katıldı.

Havadan müdahalenin yanı sıra karadan görev yapan ekipler de yangının ilerlemesini önlemek ve söndürme çalışmalarını sürdürmek için bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Yangının bulunduğu alanın yakınındaki evler nedeniyle ekiplerin çalışmaları daha da önem kazanırken, yerleşim alanlarına doğru ilerleme ihtimaline karşı bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Evlerin çevresinde önlemler artırıldı

Yangının yakınında bulunan evlere alevlerin sıçramaması için ekipler bölgede tedbir alıyor. Yerleşim alanlarının bulunduğu bölgede önlemler artırılırken, ekiplerin çalışmaları da bu doğrultuda yoğunlaştırıldı.

Yangının evlere ulaşma ihtimaline karşı bölgedeki durum sürekli takip edilirken, söndürme çalışmalarının havadan ve karadan sürdüğü bildirildi.

Bölgedeki mücadeleye yalnızca yangın söndürme araçları değil, iş makineleri de destek verecek. Bu kapsamda Orhaneli ilçesinde bulunan 1 adet dozerin acil olarak yangın bölgesine sevk edilmesi için Yol Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ile koordinasyon sağlandığı belirtildi.

Yangınla mücadele AKOM tarafından takip ediliyor

Büyükorhan’daki orman yangınına ilişkin çalışmalar Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da takip ediliyor.

Milyonlarca İşçiye Müjde: İzne Çıkana O Ödeme Peşin Verilecek!
Milyonlarca İşçiye Müjde: İzne Çıkana O Ödeme Peşin Verilecek!
İçeriği Görüntüle

Ekipler bir yandan yangına havadan ve karadan müdahale ederken, diğer yandan alevlerin yakın çevrede bulunan evlere sıçramaması için tedbirlerini sürdürüyor.

Piribeyler Mahallesi Mazlumlar mevkiindeki yangınla mücadelede Bursa ve çevre illerden yönlendirilen ekiplerin çalışmaları devam ederken, bölgedeki gelişmeler ekipler tarafından yakından izleniyor.

A W802412 04

A W802412 02

Muhabir: Ravza Aslan