Bursaspor formasıyla 249 maça çıkan ve 2009-2010 sezonu şampiyonluğunda önemli payı bulunan kaptan Batalla'yı bir heykelle ölümsüzleştirmek isteyen eski yöneticilerden avukat Hakan Dinçtürk ile arkadaşı Rıdvan Sevim, bu fikir üzerinde çalışmalara başlayarak, konuyu sosyal medyada taraftarlarla paylaştı.

Elde edilen görüşler neticesinde Batalla'nın şampiyonluk maçında Beşiktaş'a attığı gol sonrasında yaşadığı sevinci ve taraftarları temsilen de ona doğru koşan bir timsahın tasvir edilmesi kararına varıldı.

Nilüfer Belediye Futbol, Bandırma Etispor'u 2-0 Yenerek Liderliği Sürdürdü! Nilüfer Belediye Futbol, Bandırma Etispor'u 2-0 Yenerek Liderliği Sürdürdü!

Sevilen futbolcunun bire bir ölçülerinde yapılan heykelin göğüs kısmına yerleştirilen değiştirilebilir reklam alanı sayesinde de alınacak reklamlarla Bursaspor'a gelir sağlanması düşünülüyor.

Söz konusu heykel, Batalla ile Bursaspor taraftarını temsil eden timsahın gol sevinci kucaklaşması için birbirlerine koştukları görüntüsünü verecek şekilde karşılıklı olarak yerleştirilecek. Bu heykel, yapılacak bir anket sonrası çıkacak sonuca göre, Batalla'nın da katıldığı bir programla, Bursa’da merkezi bir bölgeye dikilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hakan Dinçtürk, Batalla'nın Bursa ve Bursaspor için önemli bir futbolcu olduğunu, Batalla'nın hem karakter olarak hem de futbol zekası olarak çok özel bir insan olduğunu belirterek, "Batalla'yı bizler yaşadık, gördük. Bundan 15-20 sene sonra gelecek olan yeni nesillerin bu futbolcuyu unutmaması gerektiğini düşündüm. İşin içinde biraz da vefa duygusu vardı” ifadelerini kullandı.

Açıklamasına şu sözlerle devam eden Dinçtürk, en büyük üzüntülerinden birinin, Batalla'nın jübile yapılmadan Bursa'dan gönderilmesi olduğunu, jübileyi hak eden bir futbolcu olduğunu belirterek, "Bu eser Bursa şehrine, Bursa halkına ait bir eser. Bu heykelin şehrin neresinde sergileneceği konusu da bizim haddimiz değil. Buna da halkımız karar verecek. Bununla ilgili olarak da camiamızdan, şehrimizde yaşayan insanlardan görüşler alıyoruz." dedi.
Bursaspor Kulübüne katkı sağlamak amacıyla heykelin göğüs kısmına reklam alanı bıraktıklarını söyleyen Dinçtürk, "Heykelin açılışında Allah imkan verirse 2009-2010 sezonu şampiyonluk kadromuzu Bursa'ya toplayıp hem heykelin açılışını hep beraber yapmak hem de Pablo'ya da bir jübile anlamı taşıyacak şekilde stadımızda taraftarımıza açık Bursaspor takımıyla eski şampiyon takımın birlikte oynamış oldukları bir ambiyans yaratmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan bir diğer isim Rıdvan Sevim ise, heykeli yapma sürecinin kolay olmadığını belirterek, sadece modelleme aşamasının 5 ay sürdüğünü, sonrasında imalata başladıklarını ifade etti. Açıklamasında Sevim, "Bunu üretirken her açıdan o havayı vermek gerekiyordu. Sadece bir obje yaptınız, hazırladınız bitti değil. O ambiyansı yaşamak gerekiyor. Defalarca Batalla'nın o anki duruşunu yansıtmaya çalıştık. Bu da keyif veren bir tarafıydı. İşin içine timsah da girince daha bir renk kazandı” dedi.

Kendileri için heykelin 1963 parçadan oluşmasının önemli olduğunu söyleyen Sevim, “Ona dikkat ettik. Tabii bizi biraz zorladı bu ama Bursa sonunda böyle güzel bir esere kavuştu. Temennimiz bunu güzel bir yerde, halkın, her kesimden herkesin dokunabileceği, belki de yanında fotoğraf çektirebileceği bir yerde sergilemek." şeklinde konuştu.

Haber: Osman KAYHAN