Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ile ilgili, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arazileri üzerine geçirmesiyle alakalı soruşturma başlatılmasından sonra Bursasporlu taraftarlar, 23 Mart tarihinde gerçekleşen mali kongrenin iptal edilmesi için suç duyurusunda bulundu.

Bursaspor'dan Hakem Kararlarına İlişkin Sitem Dolu Açıklama Bursaspor'dan Hakem Kararlarına İlişkin Sitem Dolu Açıklama

Adliye önüne gelen bir grup Bursaspor taraftarı, Genel Kurul'a sunulmuş olan mali tablonun gerçeği yansıtmadığı, arazi satışlarının usulsüz yapıldığı, gelir ve giderlerin eksik gösterildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bundan dolayı Bursasporlu taraftarlar, Mali Genel Kurul'un iptal edilerek, yeniden yapılmasını talep etti.

Bursa Adliyesi önünde buluşan taraftarlar adına konuşma yapan Bursaspor Kongre üyesi Ayhan Çağlayan, Mart ayında yapılan mali kongrede kendilerine göre, arazi satışlarında usulsüzlük olduğu, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını, mali kongrenin iptal edilmesini ve yeniden yapılmasını istediklerini belirterek, arazilerin değerinden düşük gösterildiğini, bu konunun iptali için dilekçe verdiklerini söyledi. Yöneticilerin, takımı zarara uğrattığını ifade eden Çağlayan, "Bursaspor'u kötü duruma düşürdüler. Mali kongrenin tekrarlanmasını istiyoruz ve adalete güveniyoruz. Ali Ay, arazileri kendi üzerine geçirdi" ifadelerini kullandılar.

Yapılan açıklama sonrası Bursasporlu Taraftarlar adliye önünden ayrıldı.

Haber: Osman KAYHAN