Bursaspor, Süper Ligin en fazla berabere kalan takımı ve çoğu maçta kaybetmeyen vasfıyla  ön plandayken işler tersine döndü.  Bursa temsilcisi ligin ilk 20 haftasında 4 kez mağlup olurken, oynanan son 7 maçta 5 mağlubiyet aldı. Bu kötü gidişatın faturası ise taraftarlar tarafından Samet Aybaba'ya kesildi.  

Bursaspor, Ligde elde ettiği sonuçlar ile kötü gidişata son veremiyor. Ligin 27. haftasında Aytemiz Alanyaspor deplasmanından da 1-0 mağlup ayrılan takım  galibiyet hasretini 3 maça çıkarmış oldu. Samet Aybaba yönetimindeki takım, ligde oynadığı son 11 haftada ise sadece  bir kez galibiyet aldı. Takımın almış olduğu bu galibiyette kendi sahasında Demir Grup Sivasspor´a karşı oynanan ve  son saniyelere doğru atılan golle gerçekleşti. 27 hafta geride kalırken Bursaspor,  28 puan toplayabildi ve bu durum takımda ciddi anlamda düşme korkusu yaşatıyor. 

Takımın son haftalarda oynadığı maçlara bakıldığında sezonun en kötü sürecini yaşıyor. Süper ligin ilk haftalarında galibiyet alamamasına rağmen yenilmeyen takım son haftalara geldiğinde 7 maçın 5 tanesini kaybetti. 

Bursaspor'da yaşanan tüm bu sıkıntılar üstüne oklar takımın  yönetimine ve teknik heyetine çevrildi. Aytemiz Alanyaspor yenilgisi sonrası Bursasporlu taraftarlar Teknik Direktör Samet Aybaba´yı istifaya çağırdı.

Maç sonrası Aybaba tarafından yapılan toplantısa kendisine yönelik eleştirilere, "Ben geldiğim günden beri Bursaspor için çok şey yaptım. Bir sürü saygısızlığa karşı durduk. İnsanların bunu anlaması lazım. Elimizdeki kadronun nasıl olduğunu, ne yapabileceğini, teknik kadronun nasıl çalıştığını, benim gibi belli bir yere gelmiş ismin bu takım için neler yaptığını anlamaları lazım. Saygı duyuyorum. Bunlar futbolun içinde var" diyerek cevap verdi.

Bursaspor'dan Hakem Kararlarına İlişkin Sitem Dolu Açıklama Bursaspor'dan Hakem Kararlarına İlişkin Sitem Dolu Açıklama

Haber: Osman KAYHAN