Özel Haber / Murat ASLAN Bu akşam evinde Galatasaray’ı ağırlayacak olan Bursaspor için bu maçta alınacak 3 puan oldukça değerli olarak görülüyor.

Bursaspor sezona çok iyi başlasa da ilerleyen haftalarda düşüşe geçti ve son haftalarda galibiyet almakta oldukça zorlandığı görülüyor. Bursaspor aldığı 13 beraberlik ile ligin açık ara en çok berabere gelen takımı olsa da 3 puan ile fazla tanışamaması sebebi ile ligde oldukça kritik bir yerde bulunuyor. 28 puan ile düşme hattının 1 basamak üzerinde bulunan Bursaspor için gelecek haftalarda oldukça önemli bir fikstür bekliyor.

Trabzonspor antrenmanında iki grup çalıştı Trabzonspor antrenmanında iki grup çalıştı

Bugün oynanacak Galatasaray maçı her ne kadar oldukça önemli olsa da Bursaspor’un bu haftaki Galatasaray ve 2 hafta sonraki Trabzonspor maçı dışındaki tüm rakipleri düşme potasında yer alan rakipler olması fikstürün ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü küme düşme mücadelesi veren takımlar için kendi evi ya da deplasman fark etmeksizin büyük bir mücadele ortaya koyacak olmaları Bursaspor için oldukça dikkatli olunması gerçeğini ortaya koyuyor.
 

Bursaspor’un Kalan Maçları

Bursaspor’un kalan maçlarına bakıldığında kalan 9 haftada sadece 4 haftayı içeride oynayacak olması en büyük engel olarak görülüyor. Bursaspor sırasıyla evinde Galatasaray, Trabzon, Akhisarspor, ve Göztepe ile oynayacak. Bursaspor deplasmanda ise sırasıyla Alanya, Kasımpaşa, Erzurum, Antalya ve Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak.  Fikstüre bakıldığında ne denli zorlu olduğu görülüyor. Bu sebeple Bursaspor’un düşme korkusunu yaşamamak adına evinde oynayacağı 4 maçta en az 7 puan çıkarması ve deplasmanda en az 4 puan elde etmesi gerekiyor.
Fikstür bu denli zorlu iken dünkü alınan sonuçlar ise Bursaspor’u oldukça memnun etti. Ligin son sırasında yer alan Akhisaspor’un ve Erzurumspor’un yenilmesi ile ligde kalma umutlarının azalması ve Göztepe’nin aldığı mağlubiyet ile geri kalması ile Bursaspor rahat bir nefes aldığı görülüyor. Çünkü Bursaspor önümüzdeki haftalarda evinde Akhisarspor ve Göztepe deplasmanda ise Erzurumspor ile oynayacağı düşünüldüğünde bu takımlardan Akhisarspor ve Erzurum iddiasını kalması ile maçların daha rahat geçeceği tahmin ediliyor.Son yaşanan gelişmeler ile birlikte Bursaspor’un kümede kalma anlamında şansının oldukça yüksek olduğu görülüyor.