Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Mülayim amca 12 çocuğa 152 toruna sahip. İkinci Dünya Savaşı'na katılmış Yugoslavya göçmeni Mülayim Can, 152 torununun isimlerini bilmediğini belirtti. Mülayim Amcayı ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, 152 torun ve 12 çocuk sahibi olduğunu öğrenince çok şaşırdı.

Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel İnegöl'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Gürel, Kent Müzesi'nde Aslıhan Tiryaki'ye ait sergi açılışını İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile beraber yaptı. Daha sonrasında Gürel, Akhisar Mahallesi'ndeki Gençlik Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Merkezde el işi yapan kadınlar Gürel'e çanta hediye etti. Sonrasında bir genç de gitarıyla 'dombra' şarkısını icra etti.

Mülayim amcanın torun sayısı şaşırttı

Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı Bursa'da yoldan çıkan otobüsteki 2 yolcu yaralandı

Ev ziyaretleri kapsamında 95 yaşındaki Mülayim Can'ı ziyaret eden Gürel, yaşlı amca, 2 evlilik yaptığını ve 12 çocuğu ile 152 torununun olduğunu söyleyince şaşkına döndü. Gürel, yaşlı amcaya uzun ve sağlıklı ömür dileğine bulunduktan sonra, Yugoslav göçmeni olduğunu öğrendiği Can, İkinci Dünya Savaşı'na katıldığını belirtti. Sonra Türkiye'ye göç ettiğini söyleyen Can, 152 torunun isimlerinin tamamını bilmediğini vurguladı. Mülayim Can, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sık sık dua ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA