Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan minik öğrenciler, orman içerisinde bulunan mesire alanlarını gezerek, temizlik yaptı.

Bursa’da yaşayan bir grup öğrenci, orman içerisindeki mesire alanlarında temizlik çalışması gerçekleştirdi.  Yaptıkları temizliğin ardından, toplumu konuyla ilgili dikkatli olmaları yönünde ikaz eden minikler, insanların çevreyi kirletmemelerini istediklerini söylediler.

Temizlik yapmak için bir araya gelen ilkokul öğrencileri, ormanda yer alan piknik alanlarına gitti. Ellerine aldıkları çöp poşetleriyle temizlik yapmaya başlayan minikler, herkese çevrecilik dersi verdi. Kısa süre içerisinde ellerinde bulunan çöp poşetleri dolan öğrenciler, üzüntü ve şaşkınlık yaşadı.

“Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz.”

Bursa’nın İnegöl ilçesinde okuyan ve çevre duyarlılığına örnek olmak için toplanan minik öğrenciler, büyüklere ders verdi. Ormanda bulunan piknik yerlerindeki çöpleri toplayan geleceğin çevrecileri, gördükleri manzara karşısında üzüntü yaşadı. Ellerindeki çöp poşetlerinin kısa süre içinde dolması karşısında şaşıran küçük çevreciler, insanların bilinçlenmesi yönünde çağrıda bulundu.

Konuyla ilgili konuşan öğrenciler; “Giderek artan çevre kirliliğine karşı herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Lütfen, çöplerinizi yere atmak yerine çöp konteynerlerine veya çöp poşetlerine atın. Doğa hepimize ait ve bizim korumamıza ihtiyacı var. Dünya bizim evimiz. Evimizi korumazsak, bizde zarar görürüz. Sadece yerlere çöp atmamakla kalmamalı, atanları gördüğümüz zamanda onları uyarmalıyız. Böylece toplum olarak doğanın korumasını sağlayabiliriz.” Şeklinde konuştu.

“Minik öğrenciler, herkese örnek oldu.”

BTÜ, Yabancı Dil Eğitiminde Yenilik: HyFlex Öğrenme Modeline Geçiş! BTÜ, Yabancı Dil Eğitiminde Yenilik: HyFlex Öğrenme Modeline Geçiş!

Bursa’nın mesire alanında gerçekleştirdikleri temizlik ve söylemleriyle herkese ders veren ilkokul öğrencileri, önemli bir olaya dikkat çekmeyi başardı. Uzmanların son günlerde özellikle vurguladıkları çevre kirliliğin giderek artması ve bu durumun dünyayı tehdit etmesi gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğinin farkındalığına dikkat çekildi.

Öğretmenlerinin eşliğinde temizlik çalışmalarını tamamlayan miniklerin, gördükleri manzara karşısında yaşadıkları şaşkınlık yüzlerinden okundu. Çocuklarda çevre bilincinin küçük yaşlarda başlatılması yönünden oldukça iyi bir girişime imza atan öğretmenler, günün sonunda gururlandı.

“Çevre kirliliği giderek artıyor.”

Bilim adamları ve çevre bilimciler, dünyadaki çevre kirliliğin her geçen sene giderek arttığını ve tüm canlıları tehdit ettiğini vurguluyor. Yapılan çalışmalarla, gerekli önlemler alınmadığı takdirde gerçekleşebilecek felaket senaryolarını ortaya konularak, tüm insanlık duyarlı olmaya çağrılıyor.

Kaynak: Bültenler