Savunma sanayiinde yerlileşme anlamında önmeli hedefleri başaran ülkemiz daha büyük hedefler için yatırımcıların ve sektör aktörleri tarafından büyük öneme sahip fuarlardan biri olan 14. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 2019, Türk savunma sisteminin nasıl gelişmiş olduğunu  gözler önüne serdi. 

İşadamı Celal Gökçen tarafından kurulan Bursa uzay ve havacılık şirketi ile Alman uçak firması Aquila'yı satın alınması ile ülkemizin yerli uçak  yapma hedefini gerçekleştirilebilir hale gelmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek geldi. 

Almanya'da tertip edilen tasarım yarışmasında almış olduğu son on yılın en mükemmel uçak tasarımı ödülünden dolayı Aquila, fuar gezisi esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın markajındaydı.  Uçak Şirketi yetkililerine uçakla ilgili sorular soran Erdoğan, uçağın nerede üretildiği ve içeriği hakkında bilgiler aldı. 

Savunma sanayine verdiği önemle bilinen Erdoğan ve heyetinde bulunanlar, Aquila ile ilgili detaylı bilgi aldılar. Türkiye'nin yerli uçak üretme amacını güden Bursa Uzay ve Havacılık Şirketi'nin sahibi Celal Gökçen'i kutladılar. 

Haber: Murat ASLAN

Sanal Basın Açılmıyor Sanal Basın Açılmıyor