Yaşanan bu olaya karşı Bursalı baklavacı Bilal Şengüloğlu’ndan tepki geldi. Bursalı baklavacı yapılan saldırıyı kınayarak trafikte sürücülere ve yayalara baklava ikram etti.

İstanbul'da D-100 karayolunda yaşanan olayda, kendilerine yol vermedikleri iddiası ile bir aracın önünü kesen iki kişi, içerisinde hamile bir kadının olduğu araca saldırmıştı. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren saldırganların ünlü Seydioğlu baklavacılarının sahibi Hüseyin Sel ve kardeşi Hasan Sel olduğu tespit edilmişti. Bursalı baklavacılardan bu olaya karşı tepki geldi. Bursa’da baklava üretimi yapan Bilal Şengüloğlu, Osmangazi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde baklava ikramında bulunarak, yaşanan olayın baklavacılara mal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili konuşan Şengüloğlu, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu, dinimiz annelerin ayağının altına cennet müjdelemişken, bir anne adayına yapılan saldırıyı kınıyoruz diyerek, “Bu saldırının mesleğimizle anılması, beni ve meslektaşlarımı rahatsız etmiştir. Bu anlamda bu menfur olayın mesleğimizle anılması bizleri üzmüştür” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Halıcıları Moritanya'ya Ticaret Heyeti Düzenledi Gaziantep Halıcıları Moritanya'ya Ticaret Heyeti Düzenledi

Yapılan bu çirkin saldırının baklavacılık mesleğine mal edilmemesi gerektiğini ifade eden Şengüloğlu, baklavacılığın tarihimizde gelenekten geleceğe aktarılması gereken bir meslek olduğunu, düğünlerde, nişanlarda, bayramlarda sofraların baş tacı olan baklavanın böyle çirkin bir saldırıyla anılması, tüm baklavacı camiasını üzmüştür diyerek, “Bizde bu konuya duyarlılığımızı göstermek adına hamile kadınlar başta olmak üzere, anne adaylarına, trafikte seyreden sürücülere baklava dağıtarak çirkin olayı kınamak adına böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Haber: Murat ASLAN