2020 yılı hac kuralarının çekilmesinin ardından, hacı adayları kayıt olmak için il müftülüklerine müracaat etmeye başladı.

Bursa İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürlüğünde yapılan hac kayıtlarına, vatandaşlarımız sabahın erken saatlerinde kaydolmak için sıraya girdiler.

Bursa İl Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Demir, hac kayıtlarımız başladı tüm yoğunluğuyla il müftülüğü hizmet binasında devam ediyor ayrıca yıl içerisinde umre kayıtlarımızda devam etmektedir. Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız şehreküstünde bulunan umre büromuzdan da kayıtlarını yaptırabilirler dedi.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Hac ve Umre Şube Müdürü Alaattin Doruk, vatandaşlarımızın e-devlet şifrelerini alarak il müftülüğüne gelmelerini, görevliler nezaretinde doğru bir şekilde iş ve işlemleri yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

2 milyon 289 bin 800 hacı adayının heyecanla beklediği 2020 hac kuraları çekildi. Bu sene ülkemizden 83 bin 430 kişi kutsal topraklara gidecek. 2019 yılında Bursa’dan 3068 kişi hacca gitti. 2020 yılında Bursa’dan kuraya giren 100 bin kişiden, verilen kontenjan neticesinde 3297 hacı adayımız kutsal topraklara gidecek.

bursada-hac-kayitlari-bursa-haberleri-bursa-muftulugu-2.jpg

İlk hac kafilesi 22 Haziranda ülkemizden hareket edecek ve hac dönüşleri 6 ağustosta başlayacak.

bursada-hac-kayitlari-bursa-haberleri-bursa-muftulugu-3.jpg

5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı 5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı

 

bursada-hac-kayitlari-bursa-haberleri-bursa-muftulugu-1.jpg