Feci kazada hayatını kaybeden Zeynep Naz'ın ardından, sürücünün babasından dikkat çeken açıklama: "Yanlış davayı geri çektik"
Bursa’da geçen yıl yaşanan ve bir ailenin ocağına ateş düşüren o kaza… Aradan aylar geçse de acısı hâlâ taze, yüreklerde sızı hâlâ dinmiş değil.
Henüz 16 yaşındaydı Zeynep Naz Sarıkaya… Bir basketbol maçından çıkmış, evine dönüyordu. Yaya geçidinden karşıya geçmek isterken, hızla gelen bir kamyonet hayatını altüst etti.
Ağır yaralandı, günlerce yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Ama ne yazık ki o mücadeleyi kazanamadı.
O günden sonra geriye, yarım kalan hayaller ve bir ailenin dinmeyen gözyaşı kaldı.
“Ben de bir babayım, içim yanıyor”
Kazaya karışan sürücünün babası Ekrem Şayık, günler sonra sessizliğini bozdu. Sözleri, bir babanın içindeki ağırlığı taşıyordu:
“Ben de bir babayım… Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm. Açılan tazminat davası yanlışlıkla aileye yöneltilmişti, hatamızı fark eder etmez geri çektik. Bu acı, sadece onların değil, bizim de içimizi yaktı.”
Şayık’ın sözlerinde hem bir özür hem de çaresizlik vardı. “İstemeden oldu” dedi, ama bu sözler bile yaşanan kaybın ağırlığını hafifletmeye yetmiyor.
“O da bir çocuk” diyerek seslendi
18 yaşındaki sürücünün hedef haline geldiğini söyleyen baba, “Linç edilmesini istemiyorum” diyerek topluma seslendi:
“O da bir çocuk… İsteyerek yaptığı bir şey değil. Ama yapılan paylaşımlar onu tehdit altına sokuyor.”
Bir yanda evladını toprağa veren bir aile, diğer yanda hatanın yükünü taşıyan başka bir aile… Bursa’da bu olay, sadece bir kaza değil; iki tarafın da yüreğine dokunan ağır bir sınav olarak kaldı.
O anlar kamerada, acı hâlâ taze
Kazanın görüntüleri ise hâlâ hafızalardan silinmiş değil. Yaya geçidinde karşıya geçmeye çalışan Zeynep Naz’ı arkadaşı son anda çekmek istedi… Ama yetmedi. Hızla gelen kamyonet çarptı, genç kız metrelerce savruldu.
O anlar, sadece kameraya değil; Bursa’nın vicdanına da kazındı.
Next




