Bursa Osmangazi’ye bağlı Soğanlı Mahallesi'nde geçtiğimiz Mart ayında yaşanan olayda, aralarında para meselesinden dolayı husumet bulunan 32 yaşındaki Gökhan Çiftçi ile amcasının oğlu 39 yaşındaki Tolga Çiftçi arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma, kısa bir süre sonra kavgaya dönüşünce, Tolga Çiftçi yanında bulunan tabancayla kuzenine 7 el ateş etti.

Yaşanan olay çevrede bulunan vatandaşlar tarafından emniyet ekiplerine ve sağlık ekiplerine bildirildi. Gelen ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Gökhan Çiftçi, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrası kaçan Tolga Çiftçi emniyet ekipleri tarafından Doğanbey Mahallesi'nde ikamet eden sevgilisi A.Z.'nin evinde yakalanarak, gözaltına alındı.

Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu

Gözaltına alınan Çiftçi ifadesinde, aralarında 4-5 yıldan bu yana borç meselesinden dolayı husumet olduğunu, kuzeninin sürekli arkasından konuşup, kendisine çevresindeki insanlarla haber yolladığını belirterek, “Benim de canıma tak etti. Olay günü aradım ve 'Buluşalım' dedim. Buluşma yerine geldiğim de yine hakaret etmeye başladı. Ben de öldürmek için silahımdaki tüm mermileri sıktım" ifadelerini kullandı.

Zanlı Bursa Adliyesi'ne zırhlı araç ve çelik yelek giydirilerek getirildi. Tolga Çiftçi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Yaşanan olayla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce de kabul edildi. İddianamede 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, Tolga Çiftçi'nin kullandığı beyaz araçla sokakta bekleyen Gökhan Çiftçi'nin yanına gelmesi ve çıkan tartışmada silahını çekip, peş peşe ateşlediği anlara ait güvenlik kamerası görüntüler iddianamede delil olarak yer aldı.

Haber: Murat ASLAN