İmdat freni boşalan öğrenci otobüsü manava daldı...

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Teleferik Mahallesi’nde sabah saatlerinde büyük bir panik yaşandı.

Nuri Erbak Anadolu Lisesi öğrencilerini tura götürmek için okul önüne yanaşan 16 ZP 119 plakalı tur otobüsü, iddiaya göre imdat freninin boşalmasıyla aniden hareket etti.

İçinde yolcu bulunmayan otobüs, önce park halindeki bir otomobile, ardından yol kenarındaki manava hızla çarparak durabildi.

Manav Çalışanı Şoka Girdi, Ortalık Savaş Alanı

Çarpmanın etkisiyle manavın önünde bulunan kasalar devrildi, ürünler yola saçıldı. O sırada dükkânda çalışan bir kişi, kazanın etkisiyle büyük bir şok yaşadı.

Bölge adeta savaş alanına dönerken, çevredeki vatandaşlar panikle dışarı fırladı. Şans eseri kazada yaralanan olmadı.

“Birden Kaymaya Başladı”

Manav çalışanı Vedat Sidal, yaşadıkları paniği anlatırken otobüsün öğrenci bindirme sırasında aniden geriye doğru kaydığını söyledi.

Yıldırım’da Pazar Alanındaki Duman Paniğe Yol Açtı
Yıldırım’da Pazar Alanındaki Duman Paniğe Yol Açtı
İçeriği Görüntüle

Sidal, “Arka kapıda öğrenciler için hazırlık yapıyorlardı. Bir anda otobüs kaymaya başladı. Önce park halindeki araca çarptı, ardından bizim dükkâna girdi. İçeride çalışan arkadaş büyük bir şok yaşadı” dedi.

Tur İptal Edildi, Soruşturma Sürüyor

Kazanın ardından polis ekipleri otobüs sürücüsü Adem E.’nin ifadesine başvurdu. Otobüs ile manavda maddi hasar oluşurken, öğrencilerin katılacağı tur iptal edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Muhabir: Ravza Aslan