Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleneksel bereket sofrasında bu hafta Beyazıt Mahallesi sakinleriyle buluşarak, sorunları dinledi ve bu sorunlardan öncelikli olanları çözmek için çalışmaya başladıklarını belirtti.

Başkan Alinur Aktaş, bereket sofrası etkinliği çerçevesinde Beyazıt Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Bereket Camii’nde sabah namazını kılan Başkan Aktaş, sabah kahvaltısını da vatandaşlarla birlikte yaptı. Mevcut sıkıntıları ilk ağızdan dinleyerek ve yerinde görerek tespitte bulunmak maksadıyla İnegöl ilçesinde 15 yıl önce başlattığı uygulamayı Bursa’da da sürdürdüğünü belirten Aktaş, mahalle sakinlerinin istek ve talepleri de dikkatle dinledi.

Cami lokalinde gerçekleşen kahvaltı sonrası mahalle sakinleriyle hasbihal eden Başkan Aktaş, Bursa’nın önemli sorunlarından biri olan trafik ve ulaşımla ilgili köklü çözümler ürettiklerini belirtti. Hazırlanan ulaşım master planı yönünde çalışmalara başladıklarının söyleyen Başkan Aktaş, halkımızı daha konforlu, kaliteli ve ekonomik ulaşım imkanı sağlamak için, sadece bu çalışma ile günlük 287 bin olan yolcu sayısı 460 bine çıkacak. AyrıcaÜniversite hattı Görükle Kızılcıklı Başköy’e kadar uzatılacak. Emek Hattı şehir hastanesine ulaşacak. T2 Hattı Kent Meydanına doğru 1200 metreden yer altına alarak ana sisteme entegre edilecek. Tüm bunların yanı sıra Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği 28.8 kilometrelik Gürsu, Yıldırım Osmangazi ve Nilüfer’den Çalı’ya uzanacak olan ve tamamen yer altından gidecek hat ile birlikte günlük yolcu sayısı1 milyon 100 bine çıkacak” dedi.

Ulaşım sorununun çözümü için en önemli unsurun toplu taşıma kültürünün yaygınlaşması olduğunu belirten Başkan Aktaş, artan nufusun üstünde araç sayısında artış oranının gerçekleştiğini vurguladı.2017’de nüfus 30 bin artarken, motorlu araç sayısı 51 bin arttı. 2018’de ise nüfus 58 bin, motorlu araç sayısı ise 75 bin arttı. Yani trafiği rahatlatmak için toplu taşıma yaygınlaşmalı. Toplu ulaşım daha cazip olacak” dedi.

Kaynak: Bültenler