Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler? Bursa'da 2 Eylül 2023 Cumartesi günü Elektrik kesintisi yaşanacak yerler?

Bursa'nın İznik ilçesine 18 kilometre uzaklıkta olan, 440 nüfusa sahip Sansarak Mahallesi'nde ikamet edenler, telefon şebeke vericilerinin iyi çekmemesinden dolayı evlerinde ve sokaklarda telefonla konuşmakta zorlandıklarını belirtiyor. Mahalle sakinleri, yüksek yerlerde yada köy camisinin minaresine çıkarak, bu sorunu aşabildiklerini belirtiyor. Konu hakkında ilgili kurumlara gerekli müracatların yapıldığını fakat bir çözüm bulunmadığı söyleniyor.

Mahallesi'nin muhtarı olan İbrahim Akbaş, uzun zamandır yaşanan bu sıkıntının çözüme kavuşamadığını söyleyerek, buranın yaklaşık 900 yıllık bir tarihi olduğunu, malesef bu çağda telefonlarının çekmediğini, şebekenin olmadığını, olası bir olumsuzlukta ancak 3 kilometre uzaktan haberleşebildiklerini, yetkililerden bu soruna bir çözüm getirmelerini istiyoruz dedi.

Sansarak Mahallesi sakinlerinden İsa Ateş konu hakkında konuşmasında " gelen misafirler, telefon görüşmesi yapmak istiyor; ancak çekmiyor. Acil durumlarda yüksek yerlere, ağaçlara ve minareye çıkıyoruz " dedi.

Haber: Murat ASLAN