Bursa’da yaşanan olayda internet üzerinden satın aldığı tüfeği deneme amacıyla rastgele ateş açıp, bir kahvenin önünde oturmakta olan 15 yaşındaki Doğukan Avcı isimli gencin ölümüne, ayrıca 17 yaşındaki Mustafa Paşa isimli bir diğer gencin de sakat kalmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan 29 yaşındaki Sezai İsanç isimli zanlıya mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezasına hükmedildi.

"İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı "İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı

2016 yılında, Bursa Osmangazi’ye bağlı Küçükbalıklı Mahallesi'nde yaşanan olayda, 'Uyuşturucu ticareti yapmak' ve 'adam yaralama' suçlarından sabıkası bulunan Sezai İsanç, internetten almış olduğu pompalı tüfeği deneme amacıyla sokağa çıktı. Sezai İsanç, aldığı tüfekle etrafa rastgele ateş etmeye başladı. Bu esnada mahallede bir kahvenin önünde çay içen Doğukan Avcı ve arkadaşı Mustafa Paşa, tüfekten çıkan saçmaların vücutlarına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Olayda yaralanan iki genç, kahvedeki vatandaşlar tarafından Dr. Ayten Bozkaya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tüfekten çıkan saçmaların sırtına ve karın boşluğuna isabet etmesiyle ağır yaralanan Doğukan Avcı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Mustafa Paşa'nın da bir bacağı sakat kaldı.

Yaşanan olay sonrası tutuklanan Sezai İsanç ile ilgili  Bursa 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' ve 'kasten yaralama'dan 2 kez müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Davanın bugün gerçekleşen karar duruşmasına sanık Sezai İsanç, taraf avukatları, ölen genç Doğukan Avcı'nın babası Mustafa Avcı ve sakat kalan Mustafa Paşa'nın babası Abdullah Paşa katıldı. 

Daha önce görülen duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan sanık hakkında gelen rapora göre aklı dengesi yerinde olduğu tespit edilmişti. Sanık İsanç savunmasında, tüfeği internetten beğenerek 350 liraya aldığını, tüfek eline geçince de denemek istediğini, evinden çıkarak sokağa indiğini, sokakta rastgele ateş etmeye başladığını, çocukları yaraladığını görünce de korkup kaçtığını belirterek, “olay anında kendimde değildim. İddiaları kabul ediyorum" diyerek, eski savunmasını tekrarladı. Mahkeme heyeti tarafından son sözünü sorulan İsanç, "Söyleyecek bir şeyim yok" şeklinde cevap verdi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sonrasında kararını açıkladı. Sanık hakkında Doğukan Avcı'yı öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, Mustafa Paşa'yı da yaralamadan da önce ağırlaştırılmış müebbet, sonrasında ise indirim maddeleri uygulanarak 20 yıl hapis cezasına hükmedilirken, iyi hal indirimi uygulanmadı.

Haber: Murat ASLAN