31 Mart seçimlerine Bayındır köyünde mevcut muhtar Lütfü Erol dahil 5 muhtar adayı çıktı. Bu adaylardan Tuncer"in kuzeni Kadir Tuncer'di. Seçimi kazanan ve muhtar olan Halil Tuncer'e karşı amca oğlu Kadir Tuncer seçim kuruluna itirazda bulundu. İtiraz gerekçesi olarak da, Halil Tuncer ve azası Nazif Türedi'nin hakkında yapılan yargılamada, "av tüfeği ile jandarma memurlarına ve onlara yardım edenlere görevlerini ifa sırasında toplu olarak silahla cebir kullanarak müsbet mukavemette bulunmak" suçundan dolayı hüküm giymelerini gösterdi.

Yapılan itirazı değerlendiren Bursa il Seçim Kurulu, seçilen muhtar adayı Halil Tuncer ile azası Nazif Türedi'nin 3 yıl 4 ay ağır hapis cezası bulunduğu ve cezaların ayrı ayrı infaz edilmiş olduğu bundan dolayı da bu şahısların seçilme yetkilerinin olmadığına hükmetti. Karar sonrası Halil Tuncer kaymakamlığa giderek mührü teslim etti.

Eski muhtar Lütfü Erol, İlçe Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını aldı. Erol, adliye çıkışında yaptığı konuşmada "Köyle ilgili kadastro meselesi vardı. Muhtarlığım bitmesine rağmen o dava ile hala ilgileniyordum. O esnada mahkemede bana muhtarlığı kazandığım tebliğ edildi" diyerek, " mazbatamızı aldık, görevimize başlıyoruz. Hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Selçuk Türkoğlu, seçim çalışmalarını BURSARAY’a taşıdı Selçuk Türkoğlu, seçim çalışmalarını BURSARAY’a taşıdı

Haber: Murat ASLAN