2014 yılından bu zamana kadar Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nce düzenlenen ve büyük ilgiyle karşılık bulan ‘Yaş Gupları Satranç Turnuvası’ nın yirmi beşincisi düzenlendi. Turnuva Atatürk Kongre Kültür Merkezi Zeki Müren Salonu’nda gerçekleştirildi. 6 şehirden toplam 173 sporcu turnuvaya katıldı.

Turnuvaya, düzenlenmeye başladığı zamandan bugüne Türkiye’nin birçok bölgesinden katılım gerçekleştirildi. Yirmi beşincisi düzenlenen etkinliğe Türkiye Satranç Federasyonu Ulusal Kuvvet Derecesi sistemine kayıtlı olan sporcular, Türkiye sıralamasında daha iyi yerlere konumlanmak için mücadele verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nin ortak düzenlediği turnuvada şimdiye kadar 5 bin sporcu madalya için mücadele etti. Düzenlenen bu son organizasyonda Bursa'nın yanı sıra Ankara, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Balıkesir'inde aralarında bulunduğu 6 farklı şehirde 173 sporcu katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları 7-18 yaş aralığında katıldığı turnuvada en fazla dereceyi elde etti. Büyükşehir bünyesindeki sporcular, Ömer Güneş Türk 7-8 yaş birincisi, Salih Akın Yaşa 11-12 yaş birincisi, İdil Mira Özsoy 11-12 Yaş Kızlar birincisi, Eray Zengingönül 9-10 yaş ikincisi, Talha Güneş Türk 11-12 yaş ikincisi, Atakan Başdar 9-10 yaş beşincisi ve Mustafa Erkan Demir 11-12 ya beşincisi olarak kupa ve madalya kazandı.

Uluşehir Bursa Camileri Spor Kulübü, Antalya'da 11 Madalya İle Parladı Uluşehir Bursa Camileri Spor Kulübü, Antalya'da 11 Madalya İle Parladı

9-10 Yaş grubunda birincilik elde eden İdil Mira Özsoy, aynı yaş kategorisinde ‘en iyi kız sporcu’ ödülünü de kazandı.