Konuyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, tüketenlerde ciddi sağlık sorunlarına ve ölümlere sebebiyet veren sahte içkiye yönelik olarak Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından büyük bir operasyon düzenlendiği, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattı'na gelen ihbarı değerlendiren ekiplerin, Bakanlık kullanımında olan bilgi sistemleri üzerinden yapılan inceleme ayrıca sahada gerçekleştirilen fiziki takip sonucun sahte içkilerin tutulduğu adresin belirlendiği, konuyla alakalı adli makamlara bilgi verildiği ve alınan talimat doğrultusunda operasyon yapıldığı belirtildi.

MHRS Randevularına 23 Milyon Vatandaş Gelmedi MHRS Randevularına 23 Milyon Vatandaş Gelmedi

Belirlenen adres çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alınarak, bölge kapsamlı bir biçimde arandı. Bu çerçevede şüpheli bulunan bir kamyonun kasasında, yasa dışı yollarla üretildiği tespit edilen, üzerinde bandrol ve etiket bulunmayan 6 ton ağırlığında 6 bin 30 şişe sahte içki ele geçirildi.

Ele geçirilen sahte içkinin piyasa değerinin 500 bin lira civarında olduğu belirlenirken, konuyla alakalı adli makamlar tarafından yürütülen soruşturma tüm yönleriyle devam ediyor.

Haber: Ömer KAYA