Bursa İnegöl ilçesi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, anlamlı bir projeye imza attı. Öğrenciler, atık maddelerden ürettikleri eserleri sergiledi.

12. Kalkınma Planı: Üniversitelerle Mesleki Eğitimde İşbirliği Yapılacak 12. Kalkınma Planı: Üniversitelerle Mesleki Eğitimde İşbirliği Yapılacak

Bursa'nın İnegöl ilçesi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri güzel bir proje gerçekleştirerek, atık maddelerden yapılan eserlerle örnek bir çalışma hazırladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlanan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamı içinde Yunus Emre Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sergi düzenledi. İnegöl Kaymakamlığı’nın himayesinde devam eden projede oluşturulan ürünler, ziyaretçilere sergilendi. Anlamlı sergide, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, projeye destek veren okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler hazır bulundu.

Okul Müdürü Fatma Doğlar Dağ, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dağ; “Düzenlenen ‘Sıfır atık projesi’ çerçevesinde okulumuz olarak bulunmak istedik. Böylelikle okulumuz öğrencileriyle çalışmaya başladık. Aslına bakarsanız okul olarak, materyallerle ilgili projeleri seven bir kurumuz diyebilirim. Meslek lisesi olma sıfatımızla; çocuk gelişimi, grafik alanı ve büro yönetimi alanlarımızla birlikte artık materyallerden ve atılacak çöplerden güzel bir sergi hazırladık. Sergimizde, 5 yüz 'ün üzerinde buradaki çocuklarımızın yaptığı eserler bulunuyor. Sergimiz, öğrencilerimizin son 3 ay içerisi sürecindeki ders ünitelerinde hazırladıkları çalışmalarla hazırlandı. Onların derslerinde yapacakları şeyleri düzenleyerek, uygulamalı çalışmalarda sergiye dönüştürdük. Hazırlanan ürünler, okulumuz içerisinde 10 gün süresince açık olacak. Projede toplam olarak 580 öğrencimiz hazır bulunmuş ve ürünler onların emekleriyle oluşturulmuştur. Yeri gelmişken, tüm öğrencilerime ve öğretmenlerime gösterdikleri çabalarından ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Hiçbir şeyin çöpe atılmamasını amaçladık.”

Bursa'nın İnegöl ilçesi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planladığı 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında sergilenen projede, öğrencilerin gururlu oldukları gözlendi.

Konuyla ilgili duygularını dile getiren öğrenciler; “Çalışmalarımızla, birçok insana lüzumsuz gibi görünen eşyaları ‘sıfır atık projesi kapsamında’ yepyeni eserlere dönüştürdük. Hiçbir şeyin çöpe atılmamasını amaçladık. Sergilenen eserlerimizden dolayı gururluyuz. Çalışmalarımızla insanların bir şeyleri çöpe atmamaları ve onları geri dönüştürmelerine dikkat çekmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA