Söz konusu yangına, havadan ve karadan müdahale edilirken, itfaiye erleri ve arama-kurtarma ekipleri yangına müdahale edebilmek için iş makineleri ve dozerlerle yolları açtı.

Yaşanan yangınla ilgili olarak Bursa Valisi Yakup Canbolat tarafından yapılan açıklamada, Çivili Mahallesi'ndeki dağlık ve ormanlık alanda 5 ayrı noktada yangın çıktığı, Bölgeye derhal Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği, 5 yangın söndürme helikopteri de bölgede olduğunu 2 tane daha geldiğini, an itibarıyla 9 ayrı bölgede yangının devam ettiğini, her türlü müdahale yapıldığını ve olayın çıkış nedeniyle ilgili de jandarma unsurlarının her yönüyle konuyu araştırdığını, ciddi bir müdahale yapıldığını belirtti.

Bursa Valisi Canbolat, çevre illerden de takviye ekiplerin geldiğini vurgulayarak, "Yangın, 3 kilometrelik bir alan dahilinde yürüyor. Mesafeli yangınlar var. Şu ana kadar tespitlerimize göre can kaybı yok ama ormanımız zarar gördü. Ne kadar alan zarar gördü, bunu daha sonra paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü

Açıklamasını şu şekilde sürdüren Vali Canbolat, “yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü, olayı her yönüyle araştırıyoruz. Şüphelerimiz var ama şu an bu konuda konuşmak için erken. İl Jandarma Komutanlığı tüm ekipleriyle bölgede. Arkadaşlarımız her türlü ihtimali değerlendiriyor. İnşallah bu akşam bir sonuç almış oluruz. Bu felaketten, bu afetten kurtulmuş oluruz." dedi.

Diğer taraftan 13 saatlik bir çalışma neticesinde saat 22:10 civarında da yangın kontrol altına alındı.

Haber: Murat ASLAN