Ancak bu durum vatandaşlar tarafından takdir edilse de, haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle diğer fırıncılarca mahkemeye verildi. Ucuz ekmek satmak için epey bir süre direnen fırıncı, hakkında açılmış olan davayı kaybedince mecburen ekmek fiyatlarına zam yaptı. Bu durumu da iş yerinin duvarına astığı yazıyla duyurdu.

Bursa’da faaliyet gösteren bu fırından 30 yıldır ucuz ve kaliteli ekmek alan müşteriler bu duruma tepki gösterdi. Daha önce 1 liraya satılan 400 gram ekmek 1 lira 25 kuruşa, 2 liraya satılan 800 gram ekmek 2 lira 50 kuruşa satılmaya başlandı.

Bursa PERDER’de Haşim KILIÇ yeniden Başkan Bursa PERDER’de Haşim KILIÇ yeniden Başkan

Durumla ilgili konuşan Kazım Balaban, ekmek fiyatlarına üzülerek zam yaptığını, ekmek fiyatlarına zam yapmamak için verdikleri mücadeleyi kaybettiklerini, mahkemenin kendilerini haksız bulduğunu bundan dolayı fiyatlara zam yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, “1 liraya sattığımız 400 gram ekmeği 1 lira 25 kuruşa satmaya başladık. 2 lira olan 800 ekmeği ise 2 lira 50 kuruşa satıyoruz. Neden tarifeyi değiştirdiğimizi müşterilerimize anlatıyoruz” dedi. Kaliteli ve doyurucu ekmek üretmeye, halkın duasını almaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Haber: Murat ASLAN