Yaşanan olayda 55 yaşındaki kız kardeşi Günay Torun'u öldürdüğü iddia edilen ve bundan dolayı tutuklanan otobüs şoförü 56 yaşındaki Halil Küçükkurt ile ilgili açılan davanın ilk duruşması gerçekleşti. Hakkında 'Kasten yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Küçükkurt, savunmasında kardeşinin kendisine küfretmesinden dolayı korkutma maksadıyla otomobilinin kaputuna ateş ettiğini, kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını belirterek, " Niyetim öldürmek değildi" dedi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Gemlik'e bağlı Balıkpazarı bölgesinde yaşanan olayda, Günay Torun, aracıyla işe gittiği esnada yaklaşan beyaz renkli bir araçtan Torun'a silahla 6 el ateş açıldı. Olay sonucu Günay Torun, yaşamını yitirirken, silahlı saldırıyı gerçekleştiren otomobil ise olay yerinden uzaklaştı.

Yaşanan hadiseyle ilgili çalışma yapan emniyet ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Günay Torun'un ağabeyi Halil Küçükkurt olduğunu belirledi. Küçükkurt Karacabey ilçesinde bir evde yakalanarak ceza evine gönderildi.

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Halil Küçükkurt ile ilgili 'kasten yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Küçükkurt, 16 senedir annesi ve kardeşi ile görüşmediğini belirterek, kardeşinin yaşantısı, çevresi hoşuna gitmediğini bundan dolayı kendisiyle görüşmediğini belirterek, " bir seferinde evin odasını ateşe verdi. Beni evi kundaklamaktan şikayet ederek ceza evine girmeme neden oldu" dedi.

Aralarının bozuk olduğunu ifade eden Küçükkurt, evin önüne giderek annesinin dışarıya veya balkona çıkmasını saatlerce beklediği günler olduğunu, aralarının düzeleceğini düşünerek kardeşi ile görüşmek istemesi sonucu iki defa kendisini şikayet ettiğini ve bundan dolayı uzaklaştırma kararı alındığını belirtti.

Söz konusu olayın gerçekleştiği günde kardeşinin dükkanına yakın bir yere arabasını park ettiğini, bu sırada kırmızı bir arabanın, tamponuna çarptığını belirten zanlı, aracın kapısını açtığında şoförün kardeşi olduğunu gördüğünü, kendisinin ağza gelmeyecek küfürler ettiğini bunun üzerine silahını çıkarıp korkutma amacıyla arabasının kaputuna ateş ettiğini ve kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını söyledi.

Başkan ACAR, “Çocuk Ölümlerinin Arttığı Dünyada 23 Nisan’ın Önemi Anlaşılmalı” Başkan ACAR, “Çocuk Ölümlerinin Arttığı Dünyada 23 Nisan’ın Önemi Anlaşılmalı”

Aynı silahı kendi çenesine dayadığını belirten Küçükkurt, " tetiğine bastığımda patlamadı. Niyetim öldürmek değildi. Eğer kardeşimi öldürmek gibi bir niyetim olsa, başka bir yerde veya daha önce görüşmeye geldiğim zamanlarda öldürürdüm" dedi.

Mahkeme Hakiminin, kardeşinizi tehdit edip para istediğiniz ve uyuşturucu kullandığınız iddia ediliyor sözleri karşısında, Küçükkurt, kardeşinden hiçbir zaman para istemediğini, uyuşturucu kullanmadığını, kendisine ait parası olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Mahkeme heyeti tarafından sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi ve duruşma ertelendi.

Haber: Murat ASLAN