Bursa Keles'te ilginç bir durum yaşandı. Bir muhtar adayı, kazandığı seçimi oy pusulalarını yanlış bastırdığı için kaybetti.

Keles'e bağlı Harman Demirci Mahallesi'nde yapılan muhtarlık seçimlerini Necip Üze isimli muhtar adayı  82 oya karşılık 118  oy ile kazandı. Ancak Keles İlçe Seçim Kurulu'na seçmen oy pusulaları gelince bu pusulalar nizami olmadığı gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Necip Üze'nin 118 oyu geçersiz kabul edildi, muhtarlığı 82 oy alan rakibi kazandı.

Muhtar Adayı Üze'nin bastırdığı oy pusulasının çerçeveli olduğu ve  iki azanın isminin yanına baba adlarının da yazıldığı görülünce İlçe Seçim Kurulu tarafından bu gerekçeyle oy pusulalarını geçersiz saydı. Evinde seçimi kazandım diye coşku içinde kutlama yaptığı düşünülen Necip Üze'ye ulaşılmaya çalışılıyor.

Keles İlçe Seçim Kurulu Başkanı, yönetmeliklere göre Necip Üze'nin pusulalarının geçersiz sayıldığını, fakat adayın iki gün içinde itiraz etme hakkının olduğunu belirterek, itiraza göre yeniden değerlendirme yapılabileceğini söyledi.

Ayrıca ilçede aynı şekilde başka muhtar adaylarının da bu şekilde pusula bastırdıklarının tespit edildiği ama  zaten seçimi kaybettikleri için oylarının geçersiz sayılmasının bir etkisi olmadığı öğrenildi. 

kelese-bagli-harman-demirci-mahallesi.jpg

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey oldu CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey oldu

Kaynak: İHA